Καλαϊτζάκης: «Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι υπερπλήρες, μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο με την Εθνική»

Καλαϊτζάκης: «Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι υπερπλήρες, μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο με την Εθνική»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV για ποικίλα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, τον Αταμάν, την Εθνική, καθώς τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV για... πολλά και διάφορα θέματα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο τρομερό του κάρφωμα με την Καρδίτσα, στην κατάσταση της ομάδας και τον ρόλο του σε εκείνη, στον Εργκίν Αταμάν, στην εθνική ομάδα, αλλά και στα ντέρμπι των «αιωνίων», όλα αυτά λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού για την φετινή Euroleague στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπάγερν (Πέμπτη 10/10, 21:15).

Ξεκινώντας, μίλησε για το κάρφωμα στην Καρδίτσα: «Είναι ένστικτο.Το είχα ξανακάνει και πέρυσι, νομίζω με τον Άρη. Ήταν το ίδιο ακριβώς pick n roll, είχε κάνει σουτ ο Ναν, ήταν άστοχο και είχα έρθει εγώ για το φόλοου».

Στην συνέχεια μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Δεν θεωρώ ότι είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε εμείς να είμαστε. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια προπόνηση όλοι μαζί και οι 15. Είχαμε τραυματίες σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, ακόμα και τώρα λείπει ο Αντετοκούνμπο. Παρόλα αυτά είμαστε μία από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Έχουμε τις βλέψεις να γίνουμε καλύτεροι και θα γίνουμε.

Το ρόστερ το φετινό είναι υπερπλήρες. Κάναμε μόνο 3 προσθήκες και κρατήσαμε 10 παίκτες. Ξέρουμε τους ρόλους μας, ξέρουμε τι ζητά ο προπονητής και κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Οι περισσότεροι παίζαμε μαζί και πέρυσι, πήραμε την Ευρωλίγκα και το Πρωτάθλημα.

Οι προσθήκες μας είναι κάποια έμπειρα παιδιά. Ο Λορέντζο είναι ένας από τους καλύτερους point guards τα τελευταία χρόνια στην Εuroleague. Ο Οσμάν έχει μεγάλη εμπειρία από το NBA, το ίδιο και ο Γιουρτσεβέν, ξέρουμε τι θα πάρουμε από τον καθένα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους έχουμε».

Καλαϊτζάκης: «Αξίζουμε ένα ρεπό από τον κόουτς» - «Ανυπομονούμε να δούμε το καινούργιο ΟΑΚΑ»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:39 - 06.10.2024

Καλαϊτζάκης: «Αξίζουμε ένα ρεπό από τον κόουτς» - «Ανυπομονούμε να δούμε το καινούργιο ΟΑΚΑ»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Καρδίτσα και στο τέλος του παιχνιδιού μίλησε για το παιχνίδι, το καινούργιο ΟΑΚΑ, αλλά και την προσωπική του επίδοση.

Όσον αφορά τον ρόλο του στο παιχνίδι της ομάδας είπε τα εξής: «Ο,τι μου ζητήσει ο προπονητής να κάνω θα το κάνω. Μου αρέσει να είμαι μέσα στο γήπεδο και ο,τι πρέπει να κάνω για να είμαι μέσα σε αυτό, αυτό θα κάνω. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Το να μπαίνω μέσα και να μαρκάρω τους καλύτερους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, βοηθάει την ομάδα μου και μας δίνει ενέργεια, είναι κάτι που μπορώ να κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος».

Μιλώντας για τον Εργκίν Αταμάν: «Ο κάθε προπονητής είναι διαφορετικός. Εμείς έχουμε τον κόουτς Αταμάν που όλοι ξέρουμε ότι του αρέσει να κάνει τις μεγάλες δηλώσεις, να λέει ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα, όπως το έλεγε πέρυσι. Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, είχαμε χάσει το πρώτο ματς εδώ από την Μακάμπι και έλεγε ότι θα βρεθούμε στο Final Four και θα κερδίσουμε την Ευρωλίγκα. Δεν νομίζω να το κάνει άλλος αυτό, δεν φοβάται να πει αυτό που πιστεύει. Αυτό πιστεύω δείχνει εμπιστοσύνη προς τους παίκτες του και την ομάδα του και στο τί μπορεί να πετύχει».

Σε ερώτηση σχετικά με την Εθνική Ελλάδος: «Θεωρώ ότι είναι μόνο η αρχή. Πιστέυω σε εμάς και σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή πορεία το καλοκαίρι, ήμασταν αήττητοι στο Προολυμπιακό τουρνουά και μετά περάσαμε στην 8άδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δουλέψαμε καλά, ήρθαμε κοντά με τα υπόλοιπα παιδιά, ήμασταν σχεδόν 2 μήνες μαζί.

Είναι τιμή και μεγάλο δέος να παίζεις για την χώρα σου. Είναι ένα όνειρο που έχουμε από μικρά παιδιά. Πιστεύω ότι τα επόμενα δύο χρόνια μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Αν βέβαια και ο Γιάννης είναι υγιής και μπορεί να μας βοηθήσει, ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου, είχαμε κάποιες απουσίες. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να φέρουμε επιτυχία στη χώρα μας που έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, μίλησε για τα ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό: «Είναι νωρίς για να πω κάτι, έχουμε παίξει πολύ λίγα παιχνίδια ακόμη για να πω σε τί υπερτερούμε και αν υπερτερούμε σε κάτι, εμείς ή ο Ολυμπιακός, αυτά δεν είναι για εμένα να τα αναλύσω. Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει, το ίδιο και οι συμπαίκτες μου. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε εμάς, αλλά και στην ομάδα του Ολυμπιακού».