Καλαμπόκης: «Χρειαζόμαστε τη σπίθα των νεαρών αθλητών μας»

Γιάννης Καλαμπόκης

i

© Fiba

Καλαμπόκης: «Χρειαζόμαστε τη σπίθα των νεαρών αθλητών μας»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:40 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Στο βαθύτερο νόημα του αθλητισμού, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, στήριξε τη σκέψη του και τα λόγια του ο κόουτς της Εθνικής Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης, αφού πρώτα είδα τα... παιδιά του να κάνουν τρεις νίκες στον όμιλο και να προκρίνονται στον επόμενο γύρο του Eurobasket U16 που διεξάγεται στη Βόρεια Μακεδονία.

Μία μέρα πριν το νοκ-άουτ ματς με τη Φινλανδία (9/8, 17:00), στο Eurobasket των Παίδων (δηλαδή, αθλητών έως και 16 ετών) ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και πρώην διεθνής παίκτης, Γιάννης Καλαμπόκης, τόνισε το βαθύτερο νόημα της διαδικασίας για τους νεαρούς παίκτες του. 

«Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να κάνω, είναι να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και την πρόοδο που έχουν κάνει σε όλη αυτή τη διαδικασία, σε αυτές τις 38 μέρες που είμαστε μαζί», είπε ο κόουτς, αφού πρώτα είδε την ομάδα που διαχειρίζεται αγωνιστικά να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο. 

«Με τον τρόπο που αγωνίστηκαν απέδειξαν ότι σεβάστηκαν πάρα πολύ τη δουλειά και τον κόπο που έκαναν», πρόσθεσε ο Καλαμπόκης και κατέληξε πως «ο ενθουσιασμός υπάρχει και θέλουμε να υπάρχει σε αυτή την ηλικία. Είναι πολύ βασικό. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τα παιδιά αυτά να βγάζουν αυτή τη σπίθα από μέσα τους, να ακτινοβολούν αυτή τη μαχητικότητα και θέλουμε όλοι να βλέπουμε τα πρόσωπά τους εκφραστικά και χαρούμενα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία και το νόημα του αθλητισμού και αυτό κρατάμε».

Ξεκινά το Ακρόπολις! Η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία
FIBA WORLD CUP

09:02 - 08.08.2023

Ξεκινά το Ακρόπολις! Η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία

Στο ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί σήμερα (8/8, 19:45, ΕΡΤ1) η «γαλανόλευκη» τη Σερβία στο ξεκίνημα του τουρνουά Ακρόπολις στο τρίτο φιλικό τεστ. Μετά τις δύο νίκες επί της Σλοβενίας οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την πορεία, κατ' αρχάς, προς τη βελτίωση.

Από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχει η θέληση για μία διάκριση και στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι «να υποστηρίξουμε τις προσδοκίες που δημιουργήσαμε, συνεχίζοντας με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, αλλά και αυτοσυγκέντρωση. Γνωρίσουμε καλά πόσο εύκολο είναι το συναίσθημα και η λογική να εκτροχιαστούν σε αυτήν την ηλικία. Γι’ αυτό θα πρέπει να «προσγειωθούμε» γρήγορα και βήμα βήμα να συνεχίσουμε να τιμούμε τα χρώματα της πατρίδας μας».