Καλάθης – Παπαγιάννης: Μπάτμαν και Ρόμπιν πράξη τρίτη στη Μονακό!

Καλάθης - Παπαγιάννης

i

© Intime

Καλάθης – Παπαγιάννης: Μπάτμαν και Ρόμπιν πράξη τρίτη στη Μονακό!

Ευτυχία Οικονομίδου 08:36 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 10.07.2024

Γιώργος Παπαγιάννης και Νικ Καλάθης, ή αλλιώς οι «διόσκουροι», όπως θα μπορούσε να τους αποκαλέσει κανείς, πρόκειται να συνυπάρξουν στη Μονακό. Στο παρελθόν έχουν χαράξει κοινή πορεία σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε, ενώ διακρίνονται φορώντας τα «γαλανόλευκα» και ετοιμάζονται να πορευτούν μαζί ξανά.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι και επίσημα κάτοικος Πριγκιπάτου και θα συμπορευτεί για ακόμη μία φορά στην καριέρα του με τον φίλο και συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη, που υπέγραψε νωρίτερα στην off season με τη Μονακό.

Αυτό το ντουέτο δεν είναι εύκολο να χωριστεί και όλοι οι μπασκετόφιλοι θα το χαρούν για τρίτη φορά να πρωταγωνιστεί μαζί στα παρκέ.

Όλα ξεκίνησαν στον Παναθηναϊκό το 2015 στην πρώτη θητεία του Γιώργου Παπαγιάννη και τη δεύτερη του Νικ Καλάθη, που είχε μόλις επιστρέψει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τους Μέμφις Γκρίζλις. Έναν χρόνο μετά ο «Big Papa» είπε κι εκείνος να δοκιμάσει με την σειρά του την τύχη του στον «μαγικό κόσμο» του NBA, όπου κι αγωνίστηκε στους Σακραμέντο Κινγκς και στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Η πόρτα του Παναθηναϊκού ήταν ανοιχτή κι έτσι ο υψηλόσωμος σέντερ επέστρεψε στην Αθήνα το 2018 για να φορέσει τα «πράσινα» για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπου συνάντησε τον συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη. Μαζί κατέκτησαν δύο φορές το πρωτάθλημα το 2019 και το 2020 και τρεις φορές το Κύπελλο (2015, 2016, 2019).

Έκτοτε ο Έλληνας πόιντ γκαρντ συνέχισε την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα μέχρι να βρεθεί ξανά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ φορώντας την ίδια φανέλα με τον Παπαγιάννη την περσινή σεζόν για τις ανάγκες της Φενέρμπαχτσε.

Οι δύο παίκτες και συνοδοιπόροι διακρίνονται έτσι κι αλλιώς στην Εθνική ομάδα και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της «γαλανόλευκης» που κατάφερε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά από 16 χρόνια (Πεκίνο, 2008).

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δύο φορές σημαιοφόρος – Μία εντελώς διαφορετική ζωή!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δύο φορές σημαιοφόρος – Μία εντελώς διαφορετική ζωή!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση πάρθηκε και δε θα μπορούσε να είναι πιο συμβολική και συνάμα τιμητική. Το παιδί από τα Σεπόλια μεγάλωσε και συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.

Μαζί θα καθοδηγήσουν για πρώτη φορά την «επίσημη αγαπημένη» στη φετινή Ολυμπιάδα έχοντας πραγματοποιήσει αξέχαστες εμφανίσεις στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ. Πρώτα, ο 35χρονος πόιντ γκαρντ σημείωσε μέσο όρο double double 10 πόντων και 10.5 ασίστ, ενώ ο 27χρονος σέντερ 12.8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Μάλιστα, ο Παπαγιάννης σημείωσε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια 7/14 τρίποντα (50%), ενώ ο Καλάθης μοίρασε 42 (!) ασίστ.

Τώρα ο... Μπάτμαν και ο Ρόμπιν θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στη Μονακό στο πλευρό ενός ακόμη πρώην συμπαίκτη τους, του Μάικ Τζέιμς. Εξάλλου, όπως αποκάλυψε στο Sportal ο ίδιος ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο λόγος που αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του Πριγκιπάτου ήταν ο Νικ Καλάθης.

Μένει να δούμε τι θα ξανακάνουν μαζί.