Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζητήθηκε το Καλλιμάρμαρο Στάδιο για αγώνες μπάσκετ

Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζητήθηκε το Καλλιμάρμαρο Στάδιο για αγώνες μπάσκετ

Χρήστος Τσάλτας 19:58 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:58 - 09.07.2024

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το οποίο θα φιλοξενήσει και πάλι αγώνες.

Το απόγευμα της Τρίτης (09/07) έγινε γνωστό πως ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο έχει γίνει θεσμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ένα γήπεδο με τεράστια ιστορία, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και κάθε μέρα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες στη χώρα.

Η ιστορία που κουβαλά το γήπεδο αυτό είναι τεράστια και αντανακλά το μεγαλείο της Αθήνας. Η επιλογή από πλευράς των «πράσινων» είχε τεράστιο συμβολισμό, καθώς θα διαφημίσει τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Και πώς να μην συμβεί αυτό, από τη στιγμή που το γήπεδο αυτό κουβαλάει τόνους ιστορίας στα θεμέλιά του.

Αίτημα για να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο το «Παύλος Γιαννακόπουλος» - Έγκριση από την ΕΟΕ, τα επόμενα βήματα
EUROLEAGUE

18:20 - 09.07.2024

Αίτημα για να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο το «Παύλος Γιαννακόπουλος» - Έγκριση από την ΕΟΕ, τα επόμενα βήματα

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει να χρησιμοποιήσει το Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβριο για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» - Έγκριση από την ΕΟΕ, απομένει η άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε πρόταση για διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ στο Καλλιμάρμαρο. Γυρίζοντας τον χρόνο στο 2020, τότε που ο κορωνοϊός είχε μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών και είχε «παραλύσει» τα πάντα σε όλο τον πλανήτη. Στη σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ οι ομάδες του -τότε- πρωταθλήματος προσπάθησαν να βρουν μια λύσει για να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν.

Η πρόταση που τέθηκε τότε, από την πλευρά της ΑΕΚ, ήταν η διεξαγωγή ενός Final 8 με μονούς αγώνες στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με την κίνηση αυτή να διαφημίζει τη χώρα σε όλη την υφήλιο και παράλληλα να ολοκληρώνει ομαλά για αγωνιστική περίοδο που ήταν αρκετά ταραχώδης ελέω Covid.

Για την σχετική πρόταση μάλιστα είχε γίνει συζήτηση και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος είχε ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να υλοποιηθεί. Όμως δεν συνέβη ποτέ καθώς αποφασίστηκε η επικύρωση της τότε βαθμολογίας, στη σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, με την κατάταξη που είχαν οι πρώτες 8 ομάδες στο πρωτάθλημα εκείνη την περίοδο.

Κάπως έτσι δεν έγινε πράξη μια κίνηση που θα έφερνε προβολή στο πρωτάθλημα και παράλληλα θα ολοκληρωνόταν η σεζόν μέσα στο γήπεδο, όπως συνέβη και σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μερικά χρόνια μετά και με το ΟΑΚΑ να αλλάζει μορφή, στα πλαίσια των κινήσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR για βελτιώσεις εντός και πέριξ του γηπέδου, το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε μια κίνηση-διαφήμιση για την χώρα.