Αισιόδοξος για την νέα χρονιά ο Καμπάτσο: «Έχουμε το υλικό να συνεχίσουμε την κληρονομιά της Ρεάλ, κάθε ομάδα θέλει να μας κερδίζει»

Φωτ. IMAGO

Αισιόδοξος για την νέα χρονιά ο Καμπάτσο: «Έχουμε το υλικό να συνεχίσουμε την κληρονομιά της Ρεάλ, κάθε ομάδα θέλει να μας κερδίζει»

Απόστολος Μαυράκης 19:00 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 17.09.2024

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Φακούντο Καμπάτσο, σχετικά με την νέα χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης, τις αποχωρήσεις του κορμού της, αλλά και τις νέες προσθήκες.

Ο περσινός MVP της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, Φακούντο Καμπάτσο, σε σχετική του συνέντευξη μίλησε για ποικίλα θέματα που αφορούν τον ίδιο και την Ρεάλ. Κυρίως, καταπιάστηκε από το επικείμενο Super Cup της Ισπανίας, όπου αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα το Σάββατο 21/9, ενώ μίλησε και τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές των Μαδριλένων το περασμένο καλοκαίρι.

Αρχικά, αναφέρθηκε στις φυγές των Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρούντι, Κοζέρ, Πουαριέ, Γιαμπουσέλε και Αλοσέν: «Ο τρόπος με τον οποίον θα αντιμετωπίσουμε την φετινή σεζόν είναι πρακτικά ο ίδιος, όπως είναι και η φιλοσοφία αυτής της ομάδας. Οι παίκτες που αντικατέστησαν αυτούς που έφυγαν έχουν τρομερή ποιότητα και είναι εδώ για να κάνουν τα ίδια και -αν μπορούν- καλύτερα. Έχουν ενσωματωθεί πολύ καλά στην δυναμική της ομάδας και την νοοτροπία της. Εννοείται πως στην αρχή θα υπάρχουν λάθη, αλλά στόχος μας είναι να εξελιχθούμε μαζί με μεγάλης ποιότητας παίκτες για να αντιμετωπίσουμε όποια πρόκληση βρεθεί στο διάβα μας.

Ήταν για πολλά χρόνια εδώ και ξέρουν ακριβώς τι αντιπροσωπεύει η ομάδα. Τώρα, είναι η σειρά μας να διατηρήσουμε την παρακαταθήκη της, να ενωθούμε όλοι μέσα από αυτήν, να περάσουμε καλά και να παλέψουμε για τις αξίες της Ρεάλ. Εννοείται πως πρέπει να βοηθήσουμε τους καινούργιους παίκτες να ενσωματωθούν γρήγορα και για αυτό έχουμε και τον ηγέτη μας, τον Σέρχιο Γιουλ»

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)
EUROLEAGUE

10:20 - 13.06.2024

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)

Στα 39 του χρόνια ο Ρούντι Φερνάντεθ, το βράδυ της Τετάρτης (12/6) έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και την ίδια μέρα πήρε και το τελευταίο του τρόπαιο. Ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε τα πλήθη και το όνομά του πέρασε στη λαμπερή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μιλώντας για την μεταγραφή του Γιαμπουσέλε στους 76ers: «Αυτά τα πράγματα είναι μέσα στο πρόγραμμα, έχει συμβεί πολλές φορές σε εμένα. Έπειτα και από τους πολύ καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έκανε, κάτι τέτοιο ήταν πολύ πιθανό να συμβεί (σ.σ. το να φύγει από την ομάδα και να πάει στο NBA). Είναι ένας παίκτης που δύσκολα μπορείς να αντικαταστήσεις, αλλά έχουμε το υλικό για να το κάνουμε. Του εύχομαι τα καλύτερα για την επιστροφή του στο NBA».

Αναφερόμενος στις καινούργιες προσθήκες της ομάδας: «Πάνω-κάτω τους ήξερα ήδη, ίσως όχι τόσο τον Xavier Rathan-Mayes, ωστόσο έχω παίξει απέναντί του. Θυμάμαι πως είχαμε δυσκολευτεί αρκετά να τον μαρκάρουμε. Όταν είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα τον υπογράψουμε, είχα δει βιντεάκια του και ιδίως αφού τον είδα να προπονείται εδώ, κατάλαβα ότι είναι ένας παίκτης τρομερά ποιοτικός, που είναι καλός σκόρερ και πασέρ, ενώ μπορεί να «κατεβάσει» και την μπάλα. Επίσης, είναι πολύ ενεργητικός και στην άμυνα.

Ακόμα, λατρεύω τον Αντρες Φελίζ, επειδή είναι άκρως ανταγωνιστικός και έχει νοοτροπία νικητη, βάζοντας την ομάδα πάνω από τον εαυτό του, πράγμα που ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα. Είναι «σκληρό καρύδι» στην προπόνηση και μου αρέσει πολύ αυτό, το βλέπεις στα μάτια του ότι θέλει να κερδίζει. Ο Ιμπάκα είναι ο ορισμός του επαγγελματία, είναι εδώ για την ομάδα 24 ώρες το 24ωρο, για να βοηθήσει τους νεαρούς για οτιδήποτε χρειαστούν. Ξέρει τι είναι το να παίζεις για την Ρεάλ».

Εάν πιστεύει πως η Ρεάλ θα επαναλάβει το εγχώριο τρεμπλ: «Δεν ξέρω αν θα συμβεί ξανά αυτό, ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, αφού οι αντίπαλοί μας μάς γνωρίζουν καλά. Πέρα από αυτό, το επίπεδο του ανταγωνισμού έχει ανέβει, με τις ομάδες της ACB και της Euroleague να είναι πλήρως εξοπλισμένες. Εάν «πέσουμε», πρέπει να σηκωθούμε γρήγορα. Η Ρεάλ είναι πάντα ένας αντίπαλος που κάθε ομάδα θέλει να κερδίζει και δεν νομίζω πως αυτό θα πάψει να ισχύει την φετινή χρονιά»

Τέλος, μίλησε και για το επικείμενο ματς της Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα για του Σούπερ Καπ: «Νομίζω πως η ομάδα τα πηγαίνει πολύ καλά, προπονούμαστε σε υψηλά επίπεδα και βλέπουμε τα πράγματα θετικά, προσπαθώντας να βελτιωθούμε μέσω των φιλικών. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε ξανά το Super Cup και προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει το βραβείο του MVP, αλλά να βοηθώ την Ρεάλ να κερδίζει τίτλους. Η Μπάρτσα ειναι -όπως πάντα- μια σπουδαία ομάδα και έχει υπογράψει παίκτες επιβλητικούς και αθλητικούς. Πιστεύω θα είναι όσο δυσκολοκατάβλητοι είναι πάντα, αν και έχουμε το υλικό να τους κερδίσουμε το Σάββατο».