Κάνααν: «Να είμαστε ενωμένοι, θα επιστρέψουμε στον τελικό και θα πάρουμε το τρόπαιο»

Αϊζάια Κάνααν

i

Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Κάνααν: «Να είμαστε ενωμένοι, θα επιστρέψουμε στον τελικό και θα πάρουμε το τρόπαιο»

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 00:39 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 78-65 την Βαλένθια στην Ισπανία και ο Αϊζάια Κάνααν που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα μίλησε για την δίψα που έχει η ομάδα να επιστρέψει στον τελικό και αυτή τη φορά να σηκώσει το τρόπαιο της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Βαλένθια και πέτυχε την 8η σερί νίκη στην έδρα των Ισπανών. Πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Αϊζάια Κάνααν με 16 πόντους (5/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε για τον στόχο της ομάδας που είναι η επιστροφή στον τελικό της Euroleague.

Οι δηλώσεις του Κάνααν:

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, είναι μεγάλη η σεζόν, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, η Βαλένθια παίζει καλά όλη τη σεζόν, το ματς ήταν ένας… σκυλοκαυγάς. Όσο είμαστε ενωμένοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε σε εμάς, μου αρέσουν οι πιθανότητες που έχουμε. Έπρεπε να ήμασταν πιο επιθετικοί στο παιχνίδι, να τους περιορίσουμε στην ρακέτα και να εκτελέσουμε. Μόλις βγάλαμε τις άμυνες, βρήκαμε εύκολα καλάθια στην επίθεση και αυτό μας το έκανε πιο εύκολο».

Για τον στόχο της ομάδας και τον Μόουζες Ράιτ: «Έχουμε έναν στόχο, θα κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε, βήμα βήμα κάθε φορά, δεν κοιτάμε μακριά. Θέλουμε να επιστρέψουμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο. Θα παλέψουμε με ό,τι έχουμε. Τώρα που έχουμε ένα μικρό διάλειμμα, θα βοηθήσει όσους είχαν προβλήματα τραυματισμών. Θα είμαστε έτοιμοι να τελειώσουμε δυνατά την σεζόν. 

Ο Ράιτ κάνει πολύ καλή δουλειά, θέλει να μαθαίνει, παίζει σκληρά, το χρειαζόμασταν αυτό τώρα με τους ψηλούς μας εκτός. Ήρθε με ενέργεια και πάθος, είναι πολεμιστής, δείχνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει και είμαι χαρούμενος που τον έχουμε. Προσπαθώ να μιλάω μαζί του, με ρωτάει πράγματα και τον βοηθάω, το δείχνει εκεί έξω, μας βοηθάει πολύ».

Μπαρτζώκας: «Η νίκη αφιερωμένη στα θύματα της Θύρας 7, θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα play-offs»
EUROLEAGUE

00:10 - 09.02.2024

Μπαρτζώκας: «Η νίκη αφιερωμένη στα θύματα της Θύρας 7, θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα play-offs»

Ο Ολυμπιακός νίκησε με άνεση την Βαλένθια στην Ισπανία με 78-65 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε τόσο στην αμυντική προσπάθεια όσο και στον Κρις Τζόουνς που είχαν στοχεύσει από την αρχή οι «ερυθρόλευκοι» και κατάφεραν να τον ωθήσουν σε ρηχά νερά.

🔴Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78: 8η σερί νίκη στη Fonteta και πιο κοντά στην 6άδα! - Euroleague Show