Πλήγμα για τον Καναδά - Χωρίς τον Μάρεϊ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

Cole Burston/Getty Images

Πλήγμα για τον Καναδά - Χωρίς τον Μάρεϊ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Νίκος Καλαμπάκας 15:54 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.08.2024

Ο σταρ των Νάγκετς δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο και δεν θα ενισχύσει τον Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ δεν θα ενισχύσει τελικά την εθνική ομάδα του Καναδά, αφού χρειάζεται ακόμα χρόνο προκειμένου να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο μεγάλος αστέρας της ομάδας που τη σεζόν που πέρασε κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ με τους Νάγκετς, θα αποτελέσει μια ακόμα ηχηρή απουσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου.

O ίδιος προ ημερών είχε εμφανιστεί αινιγματικός όταν ρωτήθηκε για το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην αποστολή του Καναδά που θα ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή, επισημαίνοντας ότι «Το σώμα μου και ο ρυθμός μου είναι λίγο διαφορετικά από όλους τους συμπαίκτες μου, έτσι απλά προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος αυτή τη στιγμή. Μπορώ πάντα να βασίζομαι σε αυτό (εννοώντας την ψυχραιμία του)».

Τελικά, όπως έγινε γνωστό θα έχουμε μια ακόμα περίπτωση... Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ενώ αρχικά όλα έδειχναν ότι θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA 2023, που θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει τις καλύτερες 32 ανδρικές ομάδες. Η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία, ενώ η Τελική Φάση θα ακολουθήσει στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα.

«Μετά από πολλές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες με τον Τζαμάλ και το ιατρικό προσωπικό της ομάδας, κατέστη σαφές ότι η πρόσθετη αποκατάσταση θα εμπόδιζαν τον παίκτη να ενταχθεί στην ομάδα μας για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών της FIBA», δήλωσε ο Μπάρετ, Γενικός Διευθυντής / Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Καναδά.

«Με λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα να απομένει μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με βάση την κοινή δέσμευση να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά, θα εργαστούμε στα προπονητικά φιλικά για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι έναρξης του τουρνουά εναντίον της Γαλλίας», πρόσθεσε.