Καναδάς και ΗΠΑ έκλεισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Απομένουν τα δύο ευρωπαϊκά «εισιτήρια»

Καναδάς και ΗΠΑ έκλεισαν θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Απομένουν τα δύο ευρωπαϊκά «εισιτήρια»

Γιώργος Γαβριλάκης 19:21 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 14.08.2024

Από τη στιγμή που δύο ομάδες της αμερικάνικης ηπείρου βρίσκονται στην «οκτάδα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό σημαίνει ότι έκλεισαν άλλες δύο προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα πάνε στο Παρίσι, ενώ πλέον ανοικτές είναι μόνο οι δύο ευρωπαϊκές θέσεις.

Με την ολοκλήρωση της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατοχυρώθηκαν οι θέσεις των προημιτελικών του τουρνουά, αλλά και δύο ακόμα εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κι ενώ η Ωκεανία είχε συμπληρώσει τη θέση της με την Αυστραλία, η Ασία με την πρόκριση της Ιαπωνίας και η Αφρική με την μεγάλη επιτυχία του Νοτίου Σουδάν, την Κυριακή (3/9) δύο ομάδες της Αμερικής πήραν επίσης την πρόκριση για το Παρίσι, που θα διοργανώσει τους αγώνες το 2024. 

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι οι εκπρόσωποι της ηπείρου που βρίσκεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, καθώς είναι οι μόνες ομάδες της Αμερικής που συνεχίζουν στο Μουντομπάσκετ. Παρά την ήττα τους οι Αμερικάνοι από τη Λιθουανία συνεχίζουν, ενώ ο Καναδάς νίκησε την Ισπανία, που πέραν ότι αποκλείστηκε έχασε και την απευθείας πρόκριση στους Αγώνες του Παρισιού. Αυτή πλέον θα την διεκδικήσει μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.  

Άρα, το μόνο πλέον που απομένει ανοιχτό σε αυτό το... μυστήριο έχει να κάνει με τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες -πέραν της Γαλλίας ως διοργανώτρια χώρα- που θα βρεθούν στην τελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά. Και αυτές θα είναι δύο εκ των Γερμανίας, Σερβίας, Λιθουανίας, Ιταλίας, Λετονίας και Σλοβενίας

Τρεις χώρες με πληθυσμό σχεδόν τον μισό της Αθήνας, βρίσκονται στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου
FIBA WORLD CUP

16:51 - 03.09.2023

Τρεις χώρες με πληθυσμό σχεδόν τον μισό της Αθήνας, βρίσκονται στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου

Η Λετονία, Σλοβενία και η Λιθουανία βρίσκονται ήδη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δύο χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία) με πληθυσμό 1,9 και 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων αντίστοιχα, όπως και η Σλοβενία (2,1 εκατομμύρια κάτοικοι), απέδειξαν πως δεν χρειάζεται ποσότητα, αρκεί η... ποιότητα.

Πλέον, όλοι οι προκριθέντες σκέφτονται την είσοδο στην τετράδα του Μουντομπάσκετ και από εκεί έχουν σκοπό να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο. Εκεί επικεντρώνονται όλες οι χώρες που βρίσκονται στους «οκτώ» του τουρνουά, αλλά μοιραία στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι και το Παρίσι! 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.