«Κάναμε προπόνηση σε ανοιχτά με αετούς να πετούν από πάνω μας»: Συγκλονίζει ο προπονητής του Νοτίου Σουδάν

Ρόγιαλ Ίβει

i

© FIBA

«Κάναμε προπόνηση σε ανοιχτά με αετούς να πετούν από πάνω μας»: Συγκλονίζει ο προπονητής του Νοτίου Σουδάν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:15 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 14.08.2024

Το Νότιο Σουδάν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο προπονητής της ομάδας, Ρόαγιαλ Ίβει, συγκλόνισε με τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του Νότιου Σουδάν, Ρόγιαλ Ίβει μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Ανγκόλα και στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έκανε προπόνηση η ομάδα του.

Ο χεντ κόουτς του Νότιου Σουδάν και ασίσταντ κόουτς των Χιούστον Ρόκετς συγκλόνισε με τις δηλώσεις του, λέγοντας πως η ομάδα του έκανε προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα με τους αετούς να πετούν από πάνω τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αν είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της αθλητικής του ζωής: «Είσαι σοβαρός; Πηγαίνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ναι! Να πηγαίνεις στους Ολυμπιακούς; Είναι τρελό!. Κάναμε προπόνηση στα ανοικτά. Αετοί πετούσαν από πάνω μας, το γήπεδο πλημμύριζε. Το να έρθουμε εδώ και να παίξουμε μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους στις Φιλιππίνες... είμαι στα σύννεφα αυτή τη στιγμή. Είναι τρομερό συναίσθημα. Αυτά τα παιδιά ακούν, επιμένουν, ακούν. Είναι τρομερό συναίσθημα. Μπράβο στα παιδιά μου, γιατί χωρίς εκείνα δεν θα στεκόμασταν εδώ. Έδωσαν τα πάντα. Τους ζήτησα να κάνουν τα πάντα και τώρα καρπωνόμαστε τα οφέλη και είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να κινήσουμε αυτό το τρένο γιατί απλά δεν σταματάει».

Το Νότιο Σουδάν εντυπωσίασε στο πρώτο Μουντομπάσκετ της ιστορίας του - Νίκησε την Ανγκόλα και πάει... Παρίσι
FIBA WORLD CUP

13:14 - 02.09.2023

Το Νότιο Σουδάν εντυπωσίασε στο πρώτο Μουντομπάσκετ της ιστορίας του - Νίκησε την Ανγκόλα και πάει... Παρίσι

Στον όμιλο τα πήγε μια χαρά, παρά τον αποκλεισμό και στους αγώνες κατάταξης ο Νότιο Σουδάν, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, νίκησε την Αγκόλα (101-78) και πήρε με την αξία του την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.