Ένας Νεοζηλανδός στην Καρδίτσα: Αποκτήθηκε ο Σαμ Μενέγκα και αποχώρησε ο Άαρον Τζόουνς
i

© Fiba

Ένας Νεοζηλανδός στην Καρδίτσα: Αποκτήθηκε ο Σαμ Μενέγκα και αποχώρησε ο Άαρον Τζόουνς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:23 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 14.08.2024

Η Καρδίτσα ταυτόχρονα με την αποδέσμευση του Άαρον Τζόουνς, ανακοίνωσε και την απόκτηση του 23χρονου Νεοζηλανδού, Σαμ Μενέγκα, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το ίδιο Πανεπιστήμιο με τον Στέφεν Κάρι και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο NBL της Αυστραλίας.

Λίγες ώρες πριν αναμετρηθεί με το Λαύριο για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η Καρδίτσα ανακοίνωσε την απόκτηση παίκτη, που ουσιαστικά αφορά στην αντικατάσταση του Άαρον Τζόουνς.

Κι ενώ λοιπόν, ο Αμερικανός αποχωρεί και το συμβόλαιό του λύθηκε, ο Σαμ Μενέγκα έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό της Θεσσαλικής ομάδας. Πρόκειται για τον 23χρονο Νεοζηλανδό φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ντέιβισον, γνωστό στον μπασκετικό χάρτη, από την θητεία και την «γέννηση» του σούπερ σταρ και πέντε φορές πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στέφεν Κάρι.

Ο Μενέγκα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο αναπτυσσόμενο και αναβαθμισμένο Αυστραλιανό πρωτάθλημα (NBL), με τους Κάιρνς Τάιπανς και είχε 6,9 πόντους και 3,9 ριμπάουντ, μέχρι που επέλεξε να έρθει στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Σαμ Μενένγκα στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Νεοζηλανδός αθλητής είναι 23 ετών, με ύψος 2.05 μ. και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουοντ και σέντερ και θα αντικαταστήσει τον Άαρον Τζόουνς, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία.

Στο κολέγιο του Ντέιβιντσον αγωνίστηκε για τρεις σεζόν (2020-23) σε 87 ματς (83 ως βασικός) και στην τελευταία του σεζόν στο NCAA είχε 15.2 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Το πρώτο του επαγγελματικό βήμα έγινε την περίοδο 2023-24 στη γειτονική στην πατρίδα του Αυστραλία. Στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος, η κανονική περίοδος της οποίας ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, είχε σε 27 αγώνες 6.9 πόντους και 3.9 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών της Νέας Ζηλανδίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανασιατικό Κύπελλο του 2022, με τον ίδιο να έχει 9,8 πόντους και 7,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Καλωσορίζουμε τον Σαμ στον Α.Σ. Καρδίτσας Ιαπωνική και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας».