Κοντά στον Πλώτα η Καρδίτσα

Κοντά στον Πλώτα η Καρδίτσα

Χρήστος Τσάλτας 14:45 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 26.08.2024

Η Καρδίτσα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Προμηθέα, ώστε να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον 20χρονο γκαρντ, Νίκο Πλώτα.

Στην Καρδίτσα αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, o Νίκος Πλώτας.

Πρόκειται για τον 20χρονο γκαρντ, ο οποίος ανήκει στον Προμηθέα, αλλά φαίνεται πως τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται ως δανεικός στη Θεσσαλική ομάδα.

Οι Πατρινοί εκτιμούν απεριόριστα το ταλέντο του νεαρού αθλητή και αποτελεί σημαντική επένδυση για το μέλλον τους, μόνο που οι προσθήκες -ειδικά στην περιφέρεια- και ο τρόπος που έχει στηθεί η ομάδα ώστε να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν αφήνουν αρκετό χώρο και χρόνο συμμετοχής στον Πλώτα.

Έτσι, η Καρδίτσα εμφανίζεται στο προσκήνιο με μία πρόταση ώστε να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν και να του δώσει τις ευκαιρίες που απαιτούνται για να εξελιχθεί και να αναβαθμιστεί το παιχνίδι του. Κάτι που έκανε και πέρσι με τον Νεοκλή Αβδάλα του Παναθηναϊκού (δανεικός στο Περιστέρι για φέτος) και σκοπεύει το ίδιο να κάνει με τον Νίκο Πλώτα.

Πέρσι με τον Προμηθέα, ο Πλώτας κατέγραψε στη στατιστική του στην Stoiximan Basket League είχε 19 συμμετοχές και 1,9 πόντους μέσο όρο, ενώ το καλοκαίρι συμμετείχε στην πορεία της Εθνικής Νέων μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20, προσφέροντας 9,8 πόντους, 2,8 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ.