Για πάντα... «πολεμιστής» ο Κάρι: «Σκοπεύω να αποσυρθώ στους Ουόριορς»

Φωτ. IMAGO

i

Στέφεν Κάρι / © IMAGO

Για πάντα... «πολεμιστής» ο Κάρι: «Σκοπεύω να αποσυρθώ στους Ουόριορς»

Ο κορυφαίος τριποντέρ στην ιστορία του NBA, Στέφεν Κάρι, δήλωσε την πρόθεσή του να κλείσει την καριέρα του στην «Χρυσή Πολιτεία».

Ο Στεφ Κάρι των 3.747 τριπόντων καριέρας το NBA, αποτελεί έναν παίκτη-ορόσημο για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ξεκινώντας από εκεί τον καριέρα του το 2009 επιλεγόμενος στην 7η θέση του NBA Draft, ο Κάρι δεν άργησε πολύ να δείξει την αξία του ως πόιντ-γκαρντ. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί των «πολεμιστών», ωστόσο κανείς δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια.

Τα «έκτροπα» που έκανε τόσο από μόνος του όσο και σε συνεργασία με τους Τόμπσον, Γκριν, Ντουράντ και την υπόλοιπα μέλη της δυναστεία, χάρισαν 4 δαχτυλίδια στους Ουόριορς σε εύρος 7 χρόνων. Ο ίδιος μάλιστα ανακηρύχθηκε back-to-back MVP του πρωταθλήματος το 2015 και το 2016, ενώ έγινε ο πρώτος ομόφωνα ψηφισμένος MVP στην ιστορία του NBA την δεύτερη χρονιά.

Ο Στέφεν Κάρι ανοίγει μαγαζί στην Κίνα για να πουλάει ρούχα και παπούτσια!
NBA

11:21 - 06.09.2024

Ο Στέφεν Κάρι ανοίγει μαγαζί στην Κίνα για να πουλάει ρούχα και παπούτσια!

Ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στέφεν Κάρι, τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στην Κίνα για την προώθηση των νέων του προϊόντων αθλητικής ένδυσης, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει και το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης σε πόλη της απέραντης ασιατικής χώρας.

Ο 10άκις NBA All-Star, μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «TODAY» και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην μονοετή επέκταση του συμβολαίου από του Ουόριορς (της τάξεως των 63 εκατομμυρίων δολλαρίων) και για τις προθέσεις του όσον αφορά το μπασκετικό του μέλλον τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου κιόλας του γεγονός πως τον Μάρτιο κλείνει τα 37 έτη, ο Κάρι γνωρίζει πως τα χρόνια του στον μαγικό κόσμο του NBA λιγοστεύουν.

Στην ερώτηση για το εάν θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στους Ουόριος απάντησε: «Το ελπίζω, αλήθεια. Φέτος μπαίνω στον 16ο μου χρόνο και ποτέ δεν έκρυψα ότι στόχος μου είναι να κλείσω την καριέρα μου σε αυτόν τον οργανισμό που με έχει δει να διαπρέπω και να πετυχαίνω σπουδαία πράγματα μαζί με τον Ντρέιμοντ και τον Κλέι, ο οποίος δεν είναι πλέον μαζί μας».

Ο «Στέφανος» συνέχισε λέγοντας: «Βέβαια, προφανώς και θέλω να συνεχίσω να πετυχαίνω και ξέρω ότι έχουμε μερικές μέρες ακόμη μπροστά μας να το κάνουμε αυτό. Για αυτό κιόλας θέλω σίγουρα να είμαι εδώ». Για την ιστορία, ο πολύπειρος άσος των Ουόριορς την περσινή χρονιά μέτρησε κατά μέσο όρο 26,4 πόντους, 5,1 ασσίστ και 4,5 ριμπάουντ, καταγράφοντας και το κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές 40,8% στο τρίποντο, ενώ αποτέλεσε βασική αιτία για το 3ο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Team USA.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!