Ο Άντονι-Τάουνς μετατρέπει τους Δομινικανούς σε... απειλή - Νίκησαν τους Καναδούς και ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο (vids)

Καρλ Άντονι-Τάουνς

i

© photo by Quality Sport Images / Getty Images / Ideal Images

Ο Άντονι-Τάουνς μετατρέπει τους Δομινικανούς σε... απειλή - Νίκησαν τους Καναδούς και ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:21 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 14.08.2024

Μία από τις καλύτερες ομάδες που θα εμφανιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο νίκησε η Δομινικανή Δημοκρατία και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Ο Καρλ Άντονι-Τάουνς των Τίμπεργουλβς φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και η νίκη επί του Καναδά (94-88) μόνο τυχαία δεν ήταν!

Ένας από τους λόγους -και ίσως ο μοναδικός- που η Δομινικανή Δημοκρατία αναμένεται να είναι... δελεαστική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ο Καρλ Άντονι-Τάουνς. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και ηγέτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, έχει επιστρέψει στην εθνική ομάδα της χώρας του μετά από μία δεκαετία. Θα κάνει το ταξίδι στην Ασία και μέχρι στιγμής έχει δείξει πως μπορεί να κάνει και τη διαφορά. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8), οι Δομινικανοί όχι μόνο αντιμετώπισαν μία από τις πιο δυναμικές ομάδες, τον Καναδά, αλλά νίκησαν κιόλας σε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο οποίο μετείχε απεριόριστο ταλέντο. Ο Άντονι-Τάουνς είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ καθοδηγώντας την ομάδα μέχρι το υπέρ της 94-88. 

Είχε για συνοδοιπόρους του τον Ελ Τζέι Φιγκερόα της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Ουλμ, ο οποίος είχε επίσης 20 πόντους και τον Άνχελ Ντελγκάδο της τούρκικης Μπεσίκτας, ο οποίος πρόσθεσε στη στατιστική ένα double-double με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. 

Για τους Καναδούς, ο σούπερ σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ, πήρε ανάσες και έπαιξε μόνο 13 λεπτά, ενώ ο Λου Ντορτ (συμπαίκτης του Σάι και στο ΝΒΑ) ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους. Τρεις λιγότερους έβαλε ο Αρ Τζέι Μπάτερ των Νιου Γιορκ Νικς και ο Ντίλον Μπρουκς των Χιούστον Ρόκετς. 

H Δομινικανή Δημοκρατία συμμετέχει στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με την Αγκόλα, την Ιταλία και τις Φιλιππίνες, ενώ ο Καναδάς βρίσκεται στο Group H με την Γαλλία, την Λετονία και τον Λίβανο.  

Tags: