Ο Κάρλικ Τζόουνς νοιώθει απόλυτα έτοιμος: «Ξέρω τι θέλει από μένα ο Ομπράντοβιτς - Πάμε για μεγάλα πράγματα με την Παρτίζαν»
i

Κάρλικ Τζόουνς / Χ @PartizanBC

Ο Κάρλικ Τζόουνς νοιώθει απόλυτα έτοιμος: «Ξέρω τι θέλει από μένα ο Ομπράντοβιτς - Πάμε για μεγάλα πράγματα με την Παρτίζαν»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:21 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 14.09.2024

Η Παρτίζαν έχει ξεκινήσει με... όραμα τη νέα σεζόν και ο Κάρλικ Τζόουνς αν και rookie στην Euroleague δηλώνει απόλυτα έτοιμος «για μία ξεχωριστή σεζόν», υπό τις οδηγίες ενός «μοναδικού προπονητή», όπως χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

O Κάρλικ Τζόουνς αν και δεν έχει ανάλογη εμπειρία στο βιογραφικό του, θεωρεί πως είναι έτοιμος για δράση στην Euroleague και έχει... πιάσει ακριβώς το νόημα πίσω από το πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν.

Ο Σέρβος κόουτς, ο οποίος έχει κατακτήσει εννέα φορές (τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία) την κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης στην Ευρώπη, το καλοκαίρι επέλεξε να εμπιστευτεί τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος ως ο νατουραλιζέ του Νοτίου Σουδάν έκανε μεγάλη αίσθηση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια στην Κρήτη - Ποιοι δεν θα αγωνιστούν
EUROLEAGUE

08:56 - 14.09.2024

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια στην Κρήτη - Ποιοι δεν θα αγωνιστούν

Για την πρώτη του αναμέτρηση στο Crete International Basketball Tournament είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός, που το βράδυ του Σαββάτου (14/9, 20:30, Cosmote Sport 4) θα βρεθεί απέναντι από την Βίρτους Μπολόνια. O Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει τέσσερις παίκτες στη διάθεσή του.

Πέρσι, ο Κάρλικ Τζόουνς αγωνίστηκε στην Κίνα, ενώ από το 2021 μέχρι το καλοκαίρι του 2023 ανήκει στον «μαγικό κόσμο» του NBA. Παραλίγο η Παρτίζαν, που είχε συμφωνήσει μαζί του στα μέσα του καλοκαιριού να τον... χάσει όταν έκανε triple double σε φιλικό πριν το Paris 2024 κόντρα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αλλά τελικά παρέμεινε ενεργή η συμφωνία του με την ομάδα του Βελιγραδίου.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την παρουσία μου στην Παρτίζαν. Πιστεύω στις σπουδαίες δυνατότητες των παικτών μου και είμαι έτοιμος για την εμπειρία της Euroleague», είπε ο πρώην παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, Ντάλας Μάβερικς και Σικάγο Μπουλς, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στα πρώτα φιλικά των «μελανόλευκων».

Το θέμα της προσαρμογής στα δεδομένα πάντως, πλέον δεν τον απασχολεί, ούτε τον προβληματίζει. Κι αυτό γιατί θεωρεί πως «ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι μοναδικός! Είναι ευθύς σε αυτά που ζητάει, αλλά έχει και κατανόηση. Ξέρει πότε να σε πιέζει και πότε να σου δίνει αυτοπεποίηση. Ο τρόπος που βλέπει το παιχνίδι με βοηθάει πολύ και έχω καταλάβει τι ζητάει από εμένα, αλλά και συνολικά από την ομάδα». Κα κατέληξε πως «πάμε να πετύχουμε σημαντικές διακρίσεις αυτή τη σεζόν»!