«Σειρήνες» στο Βελιγράδι: Ομάδες του NBA θέλουν να... κλέψουν τον Κάρλικ Τζόουνς από την Παρτίζαν (vid)

Φωτ. IMAGO

«Σειρήνες» στο Βελιγράδι: Ομάδες του NBA θέλουν να... κλέψουν τον Κάρλικ Τζόουνς από την Παρτίζαν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:48 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 22.07.2024

Ο Κάρλικ Τζόουνς μετά την τρομερή εμφάνισή του και το triple double τη μέρα που παραλίγο το Νότιο Σουδάν να νικήσει τις ΗΠΑ (100-101) έγινε ξαφνικά hot όνομα στον «μαγικό πλανήτη». Έχει υπογράψει ήδη στην Παρτίζαν, αλλά υπάρχει NBA out στη συμφωνία του, που λήγει την Πέμπτη (25/7).

Το ΝΒΑ ουσιαστικά είχε αποχαιρετήσει ένα χρόνο πριν τον Κάρλικ Τζόουνς, αλλά τώρα δείχνει μετανοιωμένο και έτοιμο να διορθώσει το λάθος του.

O 26χρονος γκαρντ, μετά την... εκκωφαντική του εμφάνιση στο φιλικό με τις ΗΠΑ, όταν το Νότιο Σουδάν (που αποτελεί την πιο νέα χώρα του πλανήτη -αναγνωρίστηκε ως αυτόνομη το 2011) παραλίγο να νικήσει πριν χάσει τελικά με 101-100, μπήκε ξαφνικά στις μεταγραφικές λίστες των ομάδων του «μαγικού πλανήτη». Μόνο που ο απόφοιτος του Λούιβιλ έχει ήδη συμφωνήσει και υπογράψει με την Παρτίζαν. Αυτόν επέλεξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη θέση του οργανωτή των Σέρβων και ναι μεν ήταν ενθουσιασμένος όταν τον είδε να καταγράφει triple double κόντρα στην Team USA, αλλά τώρα είναι... προβληματισμένος.

Διότι, ο Τζόουνς ναι μεν έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσέφερε η ομάδα του Βελιγραδίου, αλλά προέβλεψε να βάλει στους όρους ένα άμεσο NBA out, που λήγει την Πέμπτη (25/7) που μας έρχεται. Άρα, παραμένει προς το παρόν παίκτης της Παρτίζαν και στο μπροστά μέρος του μυαλού του προετοιμάζεται πνευματικά για την πρώτη του σεζόν στην Euroleague.

Στο πίσω μέρος όμως, υπάρχει ξανά γι' αυτόν η προοπτική του «μαγικού πλανήτη» και σε μερικά εικοσιτετράωρα η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί. Όπως και να έχει όμως, η Παρτίζαν μένει εν μέρει απροστάτευτη. Και αυτό γιατί ο Κάρλικ Τζόουνς είναι εξαιρετικά απίθανο να μην δεχθεί μία πρόταση από ομάδα του πρωταθλήματος στο οποίο έκανε την προσπάθειά του -χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είναι η αλήθεια- για μία διετία φορώντας τις φανέλες των Ντάλας Μάβερικς, των Ντένβερ Νάγκετς και των Σικάγο Μπουλς.

Νότιο Σουδάν: Από τους εμφυλίους και το λιμό, στην ανεξαρτησία και το Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)
FIBA WORLD CUP

11:00 - 01.05.2023

Νότιο Σουδάν: Από τους εμφυλίους και το λιμό, στην ανεξαρτησία και το Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Η νεότερη χώρα του πλανήτη, το Νότιο Σουδάν, την ώρα που ως έθνος υποφέρει ποικιλοτρόπως και διαχρονικώς, ο Λούολ Ντενγκ προσπαθεί να δώσει όραμα στον πιο ψηλό λαό της Αφρικής, που περήφανος θα εμφανιστεί τον Αύγουστο στα γήπεδα της Μανίλα για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ.

Ο Κάρλικ Τζόουνς λοιπόν, όπως και ο συμπατριώτης του Γουένιεν Γκάμπριελ, ο οποίος ανήκει πλέον στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, επέλεξαν την Euroleague για την επόμενη πρόκληση της καριέρας τους, αλλά μένει να δούμε αν ο πρώτος εμφανιστεί στην Ευρώπη για να παίξει με σύλλογο και δεν περιοριστεί απλώς στο ταξίδι του στη Παρίσι για την περήφανη (πρώτη) συμμετοχή του Νοτίου Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.