Στο Κατάρ ο Σκουρτόπουλος

Η παρουσίαση του Θανάση Σκουρτόπουλου

i

Qatar Basketball FD

Στο Κατάρ ο Σκουρτόπουλος

Νίκος Καλαμπάκας 10:32 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 14.08.2024

Ο Έλληνας προπονητής παρουσιάστηκε από την ομοσπονδία του Κατάρ.

Στο Κατάρ θα ανοίξει το νέο κεφάλαιο της προπονητικής του καριέρας ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο έμπειρος Έλληνας κόουτς συμφώνησε με την ομοσπονδία, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψή του.

Το Κατάρ έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027 και στην προσπάθειά του για διάκριση, εμπιστεύθηκε στον Έλληνα προπονητή την εθνική του ομάδα.

H ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι σύναψε συμβόλαιό με τον Έλληνα προπονητή Θανάση Σκορτόπουλο, προκειμένου να προπονήσει την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ μαζί με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Ναθαναήλ Αλκίδο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα (σσ. χθες, 8/8) στην έδρα της Ομοσπονδίας».

Ο Σκουρτόπουλος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Γ.Σ. Δαφνίου, συνέχισε στο Αιγάλεω ενώ ακολούθησε ο ΟΦΗ. Το 2000 βρέθηκε στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έγινε βοηθός του Πεδουλάκη στον Πανελλήνιο.

Ακολούθησε το Περιστέρι, η επιστροφή του στον Πανελλήνιο, ο Ίκαρος Καλλιθέας και ο Πανιώνιος, πριν μεταβεί στην Κύπρο ώστε να αναλάβει τον Κεραυνό Στροβόλου.

Το 2014 μετακόμισε στο Ρέθυμνο, ενώ τρία χρόνια μετά πήγε στην Πάτρα για τον Απόλλωνα. Ο Σκουρτόπουλος ανέλαβε την εθνική το 2018 , ενώ το 2021 είχε τις τύχες του Ηρακλή και πέρυσι ήταν στην πολωνική Αστόρια Μπίντγκοτς.