Κάτας: «Δεν είμαστε η ίδια ομάδα που ήμασταν πέρυσι»!

Οντέντ Κάτας

Κάτας: «Δεν είμαστε η ίδια ομάδα που ήμασταν πέρυσι»!

Γιάννης Πάλλας 18:15 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 12.09.2024

Ο Όντεντ Κάτας παραδέχθηκε πως η φετινή Μακάμπι δεν θυμίζει σε τίποτε την περσινή ομάδα που έφτασε ένα βήμα από το Final Four της Euroleague

Παρότι δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της Μακάμπι Τελ Αβίβ τη φετινή σεζόν, ο Όντεντ Κάτας αναγνωρίζει ότι η ομάδα του δεν αναμένεται να φτάσει στο Final Four της EuroLeague.

Ο προπονητής των Ισραηλινών παραμένει επικεντρωμένος στη διατήρηση της καλής χημείας, καθώς ο σύλλογος οδηγήθηκε σε αρκετές αλλλαγές όσον αφορά το ρόστερ της φετινής σεζόν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, το να έχουμε παίκτες με καλό χαρακτήρα μας βοήθησε πραγματικά, πιστεύω ότι αυτό εξακολουθεί να υπάρχει τώρα. Θέλουμε καλή χημεία μεταξύ των παικτών και να απολαμβάνουν το παιχνίδι» εξήγησε ο Όντεντ Κάτας.

Μετά από ένα δύσκολο τέλος της περσινής σεζόν, όπου η Μακάμπι έφτασε πολύ κοντά στο Final Four της EuroLeague, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τις διάφορες αλλαγές που έχει υποστεί η ομάδα.

«Καταφέραμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα πέρυσι, παρά τις προκλήσεις, και προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο τώρα» παρατηρεί.

«Στα χαρτιά, δεν είμαστε από τις ομάδες που θα περίμενε κανείς να δει στο Final Four, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτήν την ομάδα» υπογράμμισε.

Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε η Μακάμπι αυτή τη σεζόν ήταν η αποχώρηση αρκετών βασικών παικτών, συμπεριλαμβανομένων των Λορένζο Μπράουν, Ουέιντ Μπόλντγουιν, Μπόνζι Κόλσον, Τζος Νίμπο, Τζέιμς Γουέμπ και πρόσφατα του Ντάριλ Μέικον.

Μιλώντας για τις επιπλοκές του τραυματισμού του Μέικον ο Κάτας εξέφρασε την απογοήτευσή του.

«Είναι μεγάλη ατυχία ότι συνέβη με τον Μέικον, ήταν καλός παίκτης για εμάς. Υποτίθεται ότι θα επέστρεφε σύντομα στο παρκέ, αλλά τα πράγματα έγιναν περίπλοκα» παρατήρησε.

«Τον θέλαμε εδώ, αλλά έπρεπε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα οικονομικά και τις προκλήσεις που είχαμε. Ξοδεύαμε χρήματα που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε λόγω του τραυματισμού του».

Παρά τις αποχωρήσεις, η Μακάμπι ενισχύθηκε με παίκτες πρώτης γραμμής όπως ο Τζόρνταν Λόιντ, ο Λέβι Ράντολφ, ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις και ο Ουένιεν Γκάμπριελ.

Πάντως, ο Όντεντ Κάτας άφησε να εννοηθεί έμμεσα ότι η ομάδα μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο τις προηγούμενες σεζόν.

«Έχουμε κάνει κάποιες καλές μεταγραφές, αλλά δεν είμαστε η ίδια ομάδα που ήμασταν πέρυσι» κατέληξε ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ.