Κάτας: «Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ, ελπίζω να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος»

Όντεντ Κάτας

i

© EuroLeague Basketball

Κάτας: «Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ, ελπίζω να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος»

Νίκος Καλαμπάκας 16:44 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 13.08.2024

Στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς αναφέρθηκε ο κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Όντεν Κάτας, έπειτα από την ήττα της ομάδας του από την Μπαρτσελόνα.

Η Μακάμπι δεν κατάφερε να δραπετεύσει με νίκη από την έδρα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο παρά την ήττα της έχει ήδη καπαρώσει την 7η θέση και το πλεονέκτημα στα Play In της Euroleague.

Η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ομάδα του Ισραήλ η οποία από την ημέρα που η χώρα ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Χαμάς έχει αλλάξει τη λειτουργία της σε όλα τα αθλητικά events και οι ομάδες της που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκή Κύπελλα ουσιαστικά «ξεσπιτώθηκαν» δίνοντας τους αγώνες τους σε ουδέτερο έδαφος.

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει
EUROLEAGUE

15:54 - 05.04.2024

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει

Απομένει μισή και άλλη μία αγωνιστική για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague και στις 16 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα Play In, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο τελευταίες θέσεις των Play Offs. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το Νο 7 και απομένει να δούμε τους άλλους τρεις της δεκάδας που θα πάρουν μία «δεύτερη ευκαιρία».

Αυτό ισχύει και για τη Μακάμπι. Η «ομάδα του λαού» αγωνίζεται φέτος στο Βελιγράδι δίχως την παρουσία οπαδών της, γεγονός που της έχει στοιχίσει σε δυναμική. Παρ' όλα αυτά, η Μακάμπι θα βρεθεί στην επόμενη φάση της Euroleague και θα παλέψει για ένα εισιτήριο για τα playoffs.

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, ο κόουτς της Μακάμπι, Όντεν Κάτας μίλησε για τα φετινά βιώματα της ομάδας του, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ» και ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος:

01:46 - 05.04.2024

Τα highlights του Μπαρτσελόνα - Μακάμπι

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 92-89 της Μακάμπι για την 33η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

«Ελπίζω ο πόλεμος να τελειώσει μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ, εμείς, το Ισραήλ, πρέπει να πολεμήσουμε ως χώρα, αλλά θέλουμε ειρήνη. Μακάρι όλα να λυθούν σύντομα, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Γι’ αυτό προσεύχονται όλοι οι Ισραηλινοί. Σε αθλητικό επίπεδο, η σεζόν δεν ήταν εύκολη για μας. Παίζαμε μακριά από την έδρα μας, ταξιδεύαμε συνέχεια και το κοινό μας δεν μπορεί να μας υποστηρίξει».