Στο NBA γίνεται... χαμός με μεταγραφές, αλλά ο Ναν παραμένει ανέγγιχτος - Πότε λήγει η διορία για τον Αμερικανό
i

© imago

Στο NBA γίνεται... χαμός με μεταγραφές, αλλά ο Ναν παραμένει ανέγγιχτος - Πότε λήγει η διορία για τον Αμερικανό

Γιώργος Γαβριλάκης 11:57 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 03.07.2024

Πέραν από την εγχώρια αγορά των ελευθέρων παικτών, στο NBA ασχολούνται και με τις περιπτώσεις Αμερικανών που αγωνίζονται στην Ευρώπη και ψάχνουν την επιστροφή. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ από τον ΠΑΟΚ βρέθηκε στους Κλίπερς, ενώ ο Κέντρικ Ναν έχει ΝΒΑ out με deadline την 15η Ιουλίου στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Μόνο που το όνομά του (παραδόξως;) δεν έχει εμπλακεί σε καμία φήμη περί... επαναπατρισμού!

Εδώ και δύο σαρανταοκτάωρα (πάμε για το τρίτο) στο ΝΒΑ έχει ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος και προς το παρόν τα νέα αφορούν όλους τους ελεύθερους παίκτες που μπορούν να διαπραγματευτούν το μέλλον τους με τις ομάδες που ανήκουν ή με ομάδες που τους διεκδικούν.

⚽️Όλοι Euro LIVE: «Σκάνδαλο» η παρουσία του Ρονάλντο… μέχρι τέλους
SPORTAL ORIGINALS

00:49 - 02.07.2024

⚽️Όλοι Euro LIVE: «Σκάνδαλο» η παρουσία του Ρονάλντο… μέχρι τέλους

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Δευτέρας! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ήδη έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις, όπως αυτή του Πολ Τζορτζ, ο οποίος εγκατέλειψε τους Κλίπερς και το Λ.Α. για τη Φιλαδέλφεια και τους Σίξερς. Κι άλλοι σούπερ σταρ έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις. Ο Κλέι Τόμπσον για παράδειγμα, εγκατέλειψε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, συζήτησε με τους Λος Άντζελες Λέικερς και τελικά επέλεξε τους Ντάλας Μάβερικς για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Κρις Πολ που ήταν μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Τόμπσον στους Πολεμιστές, αποχώρησε κι εκείνος, επίσης για ομάδα του Τέξας. Έτσι, θα μεταφερθεί στο Σαν Αντόνιο για να παίξει υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς και στο πλευρό του Βικτόρ Ουεμπανιάμα.

Γενικά έχει γίνει... αλευρόμυλος, με διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων και που να μπουν στο κόλπο και οι ανταλλαγές. Πέραν όμως, των ζητημάτων εσωτερικής κατανάλωσης, δηλαδή εντός των συνόρων των ΗΠΑ, οι οργανισμοί του NBA ασχολούνται παράλληλα και με περιπτώσεις παικτών, κατά κύριο λόγο Αμερικάνων, που αγωνίζονται στην Ευρώπη και είτε σκέφτονται ως ελεύθεροι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είτε έχουν στο συμβόλαιό τους με ομάδες της γηραιάς ηπείρου την επιλογή του NBA out. Με αυτή την option μπορούν να θυσιάσουν μερικά χρήματα για να επανέλθουν στον «μαγικό πλανήτη» ή να δοκιμάσουν για πρώτη φορά την δυναμική τους σε αυτόν.

Στην πρώτη κατηγορία (αυτή των ελεύθερων Αμερικανών της Ευρώπης) ανήκε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος έπαιξε στον ΠΑΟΚ έξι ματς στη σεζόν 2023-24 και μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα της αγοράς, βρήκε αμέσως τη θέση του πίσω στο ΝΒΑ. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Κλίπερς και επανατοποθετεί το ταλέντο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στους Κλίπερς και πόσα έχει βγάλει έως τώρα στην καριέρα του
NBA

09:14 - 01.07.2024

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στους Κλίπερς και πόσα έχει βγάλει έως τώρα στην καριέρα του

Η πόρτα του NBA άνοιξε ξανά, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ την έσπρωξε και μπήκε και οι Λος Άντζελες Κλίπερς του πρόσφεραν το συμβόλαιο που έψαχνε για... επανεκκίνηση.

Την επιλογή του NBA out όμως, έχουν κι άλλοι σούπερ σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων και μεγάλοι πρωταγωνιστές της Euroleague. Ένας από αυτούς είναι ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε και μέλος της εθνικής ομάδας επιλέκτων των ΗΠΑ που θα βρεθεί στο Λας Βέγκας για το πρόγραμμα προετοιμασίας της Team USA ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Το επίκεντρο αυτής της περίπτωσης και αυτής της συνθήκης όμως, είναι ο Κέντρικ Ναν.

Ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού και ο άνθρωπος που όταν εντάχθηκε στο δυναμικό των «πρασίνων» (στο ξεκίνημα της σεζόν 2023-24) εκτίναξε την ποιότητα της ομάδας, που εν τέλει κατέκτησε την κορυφή της Euroleague και λίγο αργότερα και της εγχώρια λίγκας, έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον επτάστερο έως το καλοκαίρι του 2026. Μόνο που και αυτός έχει την επιλογή να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει στα χέρια του προσφορά μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την αξία του, προέβλεψε να βάλει ένα σύντομο χρονικό περιθώριο στον Αμερικανό ώστε να δυσκολέψει την περίπτωση απώλειάς του. Με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα μπορούσε κάποιος... αγχωτικός ή απαισιόδοξος φίλαθλος των «πρασίνων» να σκεφτεί πως η μεταγραφή έγινε προ του φόβου απώλειας του Κέντρικ Ναν.

Παρόλα αυτά, ο πρώην ΝΒΑer με τους Μαϊάμι Χιτ, τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και τους Λος Άντζελες Λέικερς, πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 2024, δεν φαίνεται πως έχει στο μυαλό του -αυτή τη στιγμή- την επιστροφή στην πατρίδα του. Αν το ήθελε και είχε θέσει αυτή την προτεραιότητα θα είχε στα χέρια του πολλές προτάσεις ήδη. Το όνομά του όμως, δεν... ακούγεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Προφανώς, γιατί ο μάνατζερ του δεν έχει την εντολή να ψάξει κάποια νέα προοπτική στο ΝΒΑ για τον πελάτη του.