H Κέιτλικ Κλαρκ ό,τι αγγίζει γίνεται... χρυσό: Μία υπογεγραμμένη κάρτα της πωλήθηκε για 84.000 δολάρια!
i

Κέιτλιν Κλαρκ / © IMAGO

H Κέιτλικ Κλαρκ ό,τι αγγίζει γίνεται... χρυσό: Μία υπογεγραμμένη κάρτα της πωλήθηκε για 84.000 δολάρια!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:51 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 21.09.2024

Αφού πρώτα η Κέιτλιν Κλαρκ κατέρριψε όποιο ρεκόρ εμφανίστηκε μπροστά της (σε τρίποντα, πόντους, ασίστ) στο WNBA και οδήγησε τις Ιντιάνα Φίβερ στα Playoffs, ενημερώθηκε πως μία συλλεκτική κάρτα της με την υπογραφή της πωλήθηκε για 84.000 δολάρια!

Απλώς και μόνο η παρουσία της Κέιτλιν Κλαρκ ανέπτυξε κάθε τομέα δράσης του WNBA. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε διοικητικό. Για την αφεντιά της ο κόσμος συρρέει στα γήπεδα του «μαγικού πλανήτη» των γυναικών, που μέχρι πριν την εμφάνισή της στο στερέωμα ήταν μισογεμάτα. Ή μισοάδεια ανάλογα με την προοπτική που βλέπει τα πράγματα ο καθένας.

Πέραν όμως, του... μύθου που κουβαλούσε από τα επικά της χρόνια στο Κολεγιακό πρωτάθλημα, η νεαρή αθλήτρια με τα τεράστια προσόντα και το φαρμακερό σουτ επιπέδου Στέφεν Κάρι, επιβεβαίωσε όλους όσους θεωρούσαν πως είναι «φαινόμενο» και πως θα... σπρώξει πολλά βήματα μπροστά το WNBA. Το έχει κάνει ήδη, καθώς πέραν από την αγωνιστική της αξία και τα διαδοχικά ρεκόρ που κατέρριψε στην κανονική διάρκεια της σεζόν οδηγώντας της Ιντιάνα Φίβερς στα Playoffs, η εμπορική της αξία είναι επίσης σε επίπεδα που δεν είχε συνηθίσει το πρωτάθλημα που την φιλοξενεί.

Η κάρτα του rookie Αντετοκούνμπο από το 2013 που κοστίζει σχεδόν δύο εκατομμύρια - Η λίστα με τα πιο πολύτιμα αναμνηστικά (pics)
NBA

09:21 - 20.08.2024

Η κάρτα του rookie Αντετοκούνμπο από το 2013 που κοστίζει σχεδόν δύο εκατομμύρια - Η λίστα με τα πιο πολύτιμα αναμνηστικά (pics)

Από το 2020 μέχρι σήμερα διανύεται η «χρυσή εποχή» των αναμνηστικών στα σπορ. Αντικείμενα που δημοπρατούνται για εκατομμύρια δολάρια και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται σε μία εκλεκτή λίστα!

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος, πέραν των ατομικών της συμφωνιών με κορυφαίες εταιρίες που της εξασφαλίζουν εκατονταπλάσιες αμοιβές από αυτές που προβλέπονται βάσει της συλλογικής σύμβασης στο WNBA, μία συλλεκτική υπογεγραμμένη κάρτα της, δημοπρατήθηκε. Και πλειοδότης... τόλμησε να δώσει 84.000 δολάρια για να πάρει εκείνος ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο χαρτί με την γνήσια τζίφρα τη Κλαρκ πάνω του.

Κι ενώ για αντίστοιχα αντικείμενα αστεριών του NBA δίνονται εκατομμύρια δολάρια, στα σπορ των γυναικών τα 84.000 που κόστισε η Panini Instant WNBA Draft card της Κέιτλικ Κλαρκ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό της ιστορίας. Βέβαια, το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στην κορυφαία τενίστρια Σερένα Ουίλιαμς, που η δική της κάρτα από το 2003, πριν από δύο χρόνια είχε πωληθεί για 266.400 δολάρια! Ποσό που ακόμα και για την Κέιτλικ Κλαρκ μοιάζει... μακρινό!