Στα πόσα ρεκόρ σταματάει η Κλαρκ; Έσπασε εκείνο των ασίστ σε μία σεζόν στο WNBA!

Κέιτλιν Κλαρκ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Στα πόσα ρεκόρ σταματάει η Κλαρκ; Έσπασε εκείνο των ασίστ σε μία σεζόν στο WNBA!

Ευτυχία Οικονομίδου 19:35 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 14.09.2024

Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι εδώ για να αποδεικνύει κάθε φορά πως είναι η κορυφαία παίκτρια στο WNBA σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τελευταίο της κατόρθωμα; Κατέρριψε το ρεκόρ των ασίστ σε μία σεζόν.

Μία και μοναδική είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του WNBA κι αυτή δεν είναι άλλη από την Κέιτλιν Κλαρκ. H 22χρονη πόιντ γκαρντ ξεπερνά τον εαυτό της σε κάθε της εμφάνιση και είναι κάτι που το έχει αποδείξει από τα χρόνια της στο κολέγιο, ενώ τα... διαπιστευτήρια ήρθαν από την πρώτη της σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Η CC22 είναι η απόλυτη ατραξιόν της λίγκας, ο βασικός λόγος που τα παιχνίδια των Ιντιάνα Φίβερ είναι τα πιο εμπορικά στο πρωτάθλημα και φυσικά κάθε εμφάνισή της εξελίσσεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Αυτή είναι η πιο μισητή super-star στις ΗΠΑ: «Κι εγώ μισώ τον Στεφ Κάρι, αλλά αυτή είναι η ζωή…»
NBA

18:05 - 11.09.2024

Αυτή είναι η πιο μισητή super-star στις ΗΠΑ: «Κι εγώ μισώ τον Στεφ Κάρι, αλλά αυτή είναι η ζωή…»

Η Κέιτλιν Κλαρκ ήρθε για να μείνει και κα κάνει τη διαφορά στο WNBA, κερδίζοντας πολλούς θαυμαστές. Ταυτόχρονα όμως έχει και ορκισμένους εχθρούς, κάτι για το οποίο ήταν απόλυτα προετοιμασμένη.

Πολλοί λένε πως είναι η αιτία που το WNBA έχει σημειώσει τεράστια αύξηση στην τηλεθέαση. Για άλλους, ολόκληρη η γενιά της Κέιτλιν Κλαρκ έχει ωθήσει όλο και περισσότερο κόσμο να παρακολουθήσει το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών στον πλανήτη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η 22χρονη γκαρντ των Ιντιάνα Φίβερ έχει θέσει νέες βάσεις στο WNBA και είναι χάρμα οφθαλμών, όταν βρίσκεται εντός των τεσσάρων γραμμών με τη μπάλα στα χέρια.

Η Κέιτλιν Κλαρκ που αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών, αποφοίτησε από το κολέγιο του Αϊόβα ως η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του NCAA και επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του Draft του 2024 από τις Ιντιάνα Φίβερ. Αφού κατέρριψε κάθε στερεότυπο ξεπερνώντας αθλητές ανεξαρτήτου φύλλου και εποχής σκοράροντας περισσότερα τρίποντα και από τον Στεφ Κάρι, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα.

Εκεί είπε να μην σταματήσει τα ρεκόρ και αφού επιλέχθηκε στο All Star Game του WNBA είπε να γίνει και η πρώτη rookie του κορυφαίου πρωταθλήματος που κατέγραψε triple double.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, είπε να προσθέσει ακόμη ένα παράσημο στην ονειρική σεζόν που διανύει. Συγκεκριμένα, στον αγώνα των Ιντιάνα Φίβερ με τους Λας Βέγκας Έισις (ήττα με 78-74 για την Ιντιάνα) έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων ασίστ σε μία σεζόν, που διατηρούσε η Αλίσα Τόμας.

Η Τόμας την περασμένη σεζόν μοίρασε συνολικά 316 ασίστ, με την Κλαρκ να καταφέρνει κατά την διάρκεια του αγώνα να την ξεπεράσει μοιράζοντας την ασίστ Νο317, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι τελικά με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Πλέον το ρεκόρ είναι δικό της με συνολικά 321 πάσες, ενώ υπάρχει ακόμη ο χρόνος για να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ της.