Αυτή είναι η πιο μισητή super-star στις ΗΠΑ: «Κι εγώ μισώ τον Στεφ Κάρι, αλλά αυτή είναι η ζωή…»

Κέιτλιν Κλαρκ

Αυτή είναι η πιο μισητή super-star στις ΗΠΑ: «Κι εγώ μισώ τον Στεφ Κάρι, αλλά αυτή είναι η ζωή…»

Χρήστος Τσάλτας 18:05 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 11.09.2024

Η Κέιτλιν Κλαρκ ήρθε για να μείνει και κα κάνει τη διαφορά στο WNBA, κερδίζοντας πολλούς θαυμαστές. Ταυτόχρονα όμως έχει και ορκισμένους εχθρούς, κάτι για το οποίο ήταν απόλυτα προετοιμασμένη.

Η φετινή σεζόν του WNBA έχει μία απόλυτη πρωταγωνίστρια, που ήρθε από το NCAA και όχι απλά έχει πάρει στις πλάτες της την λίγκα, αλλά την έχει εκτοξεύσει σε τρομακτικά επίπεδα, με το ενδιαφέρον του κόσμου να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Οι φανς θέλουν ένα πράγμα: να βλέπουν την Κέιτλιν Κλαρκ στο παρκέ. Η CC22 είναι η απόλυτη ατραξιόν της λίγκας, ο βασικός λόγος που τα παιχνίδια των Indiana Fever είναι τα πιο εμπορικά στο πρωτάθλημα και φυσικά κάθε εμφάνισή της εξελίσσεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Η απόφοιτη του Iowa ήρθε να δώσει νέα δυναμική σε μια λίγκα που δεν ήταν ποτέ στις προτιμήσεις των Αμερικανών. Μέχρι πρότινος.

Όλο αυτό έχει αλλάξει πλέον και όπως είναι φυσικό η Κλαρκ έχει δημιουργήσει φανατικούς θαυμαστές. Την ίδια ώρα όμως έχει και ορκισμένους εχθρούς, που θέλουν να την βλέπουν να «λυγίζει» και να χάνει τα παιχνίδια της.

Επί του θέματος άλλωστε τοποθετήθηκε και ο Σακίλ Ο' Νιλ με τον δικό του τρόπο, δίνοντας μια... οικονομική οπτική στα πράγματα.

«Υπάρχει πολύς φθόνος. Και υπάρχει επαγγελματικός φθόνος. Ζηλεύω τον Στεφ Κάρι επαγγελματικά. Κερδίζει 60 εκατομμύρια! Αλλά έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να κερδίσεις την αναγνώριση», είχε πει ο Shaq, ο οποίος δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του προς τον Κλαρκ, και τα κατορθώματά της.

Το πόσο σπουδαία παίκτρια είναι η Κλαρκ όμως φαίνεται και από τα λόγια του alter ego του Ο' Νιλ στα τηλεοπτικά πάνελ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ. «Κορίτσια, δεν μπορείτε να τα βάλετε με την Κέιτλιν Κλαρκ. Είμαι οπαδός του πρωταθλήματος και δεν θα κάνεις τίποτα κακό σε αυτό ακόμα κι αν προσπαθήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Chuck.

Κι όλα αυτά μόλις στην πρώτη σεζόν της καριέρας της, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί με πολύ λαμπρό τρόπο, εφόσον η χαρισματική γκαρντ έχει την ίδια εικόνα και τα επόμενα χρόνια. Οι ειδικοί άλλωστε αναφέρουν πως σύντομα η Κέιτλιν Κλαρκ θα είναι όχι απλώς η καλύτερη παίκτρια στο WNBA, αλλά και το πρόσωπο όλης της λίγκας.

Αν και αρκετοί την θεωρούν ήδη. Και όχι άδικα...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!