Το «φαινόμενο» Κέιτλιν Κλαρκ ήρθε για να αλλάξει το μπάσκετ γυναικών μια για πάντα!

Κέιτλιν Κλαρκ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Το «φαινόμενο» Κέιτλιν Κλαρκ ήρθε για να αλλάξει το μπάσκετ γυναικών μια για πάντα!

Η Κέιτλιν Κλαρκ δεν σταματά να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις απίθανες επιδόσεις της στο WNBA αποδεικνύοντας πως θα βάλει τέλος στην πατριαρχική κυριαρχία στο μπάσκετ.

Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι μια γυναίκα πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που βλέπουν την 22χρονη μπασκετμπολίστρια των Indiana Fever να πρωταγωνιστεί σε έναν ανδροκρατούμενο κατά βάση χώρο και να αφήνει το δικό της στίγμα από την πρώτη της χρονιά.

Αφήνοντας πίσω της το NCAA ούσα η πρώτη σκόρερ του κολεγιακού πρωταθλήματος, κατέφτασε στον μαγικό κόσμο του WNBA ως η πρώτη επιλογή του draft για την ομάδα της Ιντιανάπολις και κατευθείαν ο πήχης ήταν πολύ ψηλά τοποθετημένος για τη rookie πόιντ γκαρντ, που όχι μόνο δεν απογοήτευσε, αλλά έβαλε τα θεμέλια για να τεθεί ακόμη πιο ψηλά.

«Χείμαρρος» Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαι ο πιο τυχερός προπονητής στην Ευρώπη με την αγάπη που παίρνω - Χωρίς τον Ναν δεν θα είχαμε αυτή την επιτυχία»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:18 - 20.09.2024

«Χείμαρρος» Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαι ο πιο τυχερός προπονητής στην Ευρώπη με την αγάπη που παίρνω - Χωρίς τον Ναν δεν θα είχαμε αυτή την επιτυχία»

Ο Εργκίν Αταμάν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον 7ο ευρωπαϊκό τίτλο του και αναλύει στην κάμερα του Sportal τον τρόπο που θα διαχειριστεί το υπερπλήρες ρόστερ του, αλλά και τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες του για να παραμείνουν στην κορυφή και τη νέα σεζόν.

Τα κατορθώματα της CC22 «μιλούν» από μόνα τους. Καταρχάς με το που πάτησε παρκέ στο WNBA συστήθηκε σε όλους όσους δεν φαντάζονταν την τρομερή εξέλιξη που θα είχε στην πρώτη της κιόλας σεζόν με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο.

Πρώτη σε ασίστ σε ολόκληρη τη λίγκα, πρώτη σε τρίποντα, πρώτη σε πόντους (761), σε προσπάθειες, σε ασίστ και σε κλεψίματα ανά αγώνα από rookie κι αν νομίζατε ότι η λίστα τελειώνει εδώ κάνετε λάθος. Είναι η τρίτη νεοφερμένη παίκτρια στο WNBA σε αριθμό ριμπάουντ ανά παιχνίδι και η τέταρτη σε μπλοκ, ενώ έσπασε το ρεκόρ των ασίστ σε μία χρονιά (329) και σε ένα μοναδικό παιχνίδι (19). Ούσα... πρωτάρα έκανε ρεκόρ triple doubles, ενώ έγινε και η πρώτη rookie με δύο triple doubles στη διοργάνωση.

Τι να πει κανείς για το... φαινόμενο Κέιτλιν Κλαρκ. με 35 πόντους έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος στη λίγκα απέναντι στις Dallas Wings και με μέσο όρο 19,5 πόντους, 8,4 ασίστ, 5,7 ριμπάουντ ανά αγώνα φαίνεται πως αυτή είναι μόνο η αρχή μπροστά σε μία λαμπρή καριέρα.

Εξάλλου οι μοναδικές εμφανίσεις της όχι μόνο της έχουν φέρει από τα χρόνια της στο κολλέγιο, όταν κι έσπασε το ρεκόρ τριπόντων του Στεφ Κάρι, σε σύγκριση με τους πιο επιτυχημένους άντρες αθλητές, ενώ το αποτύπωμά της φαίνεται και σε ευρύτερο επίπεδο.

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:36 - 18.09.2024

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς στη Euroleague και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην κάμερα του Sportal για τους στόχους του συλλόγου, αλλά και την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι.

Πέρυσι οι Indiana Fever είχαν κατά μέσο όρο 4.066 θεατές, ενώ φέτος με την έλευση της Κλαρκ στην ομάδα ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στους 17.100. Η μέση επισκεψιμότητα της ομάδας ήταν 15.200, η ​​υψηλότερη στην ιστορία του WNBA, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WNBA και NBA, οι αναρτήσεις σχετικά με την Κέιτλιν Κλαρκ δημιούργησαν συνολικά αριθμούς πολύ κοντά στους μεγάλους αστέρες του ΝΒΑ. Μάλιστα από τα κορυφαία 7 παιχνίδια με τις περισσότερες προβολές στην τηλεόραση στην ιστορία του WNBA, τα 6 είναι από φέτος και όλα σχετίζονταν με την ομάδα της Ιντιανάπολις.

Το σπουδαιότερο συνέβη χθες (19/09), όταν οι Indiana Fever έπαιξαν εκτός έδρας στην Ουάσιγκτον με τις Mystics, που αγωνίζονται σε γήπεδο 4200 θέσεων. Για να ικανοποιήσουν τα υπερβολικά πολλά αιτήματα για εισιτήρια (περίπου 60.000), ατόμων που ήθελαν να δουν την Κλαρκ, οι Mystics μετακόμισαν στην αίθουσα της ανδρικής ομάδας των Ουίζαρντς, όπου κι έγινε sold out με 20.711 θεατές. Μεταξύ άλλων, τη φετινή χρονιά 5 ομάδες του WNBA μετέφεραν τα παιχνίδια τους εναντίον των Fever σε μεγαλύτερες αρένες κι 6 ομάδες WNBA κατέγραψαν νέο ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών, παίζοντας με την ομάδα της CC22.

To φαινόμενο που ονομάζεται Κέιτλιν Κλαρκ έστρεψε την προσοχή όλων προς το μπάσκετ γυναικών δημιουργώντας μία νέα εποχή, ενώ οδήγησε την ομάδα της για πρώτη φορά στα Play Offs μετά το 2016. Αυτή είναι η πρώτη σελίδα του βιβλίου της πορείας της κορυφαίας γκαρντ, που αναμένεται να γεμίσει με κατορθώματα και με... χρυσές αναφορές.