Αμερικάνικη λίγκα «3on3» διεκδικεί την Κέιτλιν Κλαρκ με συμβόλαιο τύπου «Λιονέλ Μέσι» (vids)
i

Κέιτλιν Κλαρκ / © IMAGO

Αμερικάνικη λίγκα «3on3» διεκδικεί την Κέιτλιν Κλαρκ με συμβόλαιο τύπου «Λιονέλ Μέσι» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:11 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 24.10.2024

Η Unrivaled είναι μία λίγκα στις ΗΠΑ με αγώνες «τριών εναντίον τριών», ιδρύθηκε το 2023 από την Ναφίσα Κολίερ των Μινεσότα Λιξ και την Μπριάνα Στιούαρτ και στην πρώτη της έκδοση που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2025, σκοπεύει να έχει στις τάξεις της την Κέιτλιν Κλαρκ των Ιντιάνα Φίβερ του WNBA, ως παίκτρια, συνιδιοκτήτρια και το απόλυτο εμπορικό πρόσωπο της. Όπως κάνει το MLS και η Ιντερ Μαϊάμι με τον Λιονέλ Μέσι.

Στην πρώτη της σεζόν στο WNBA, η Κέιτλιν Κλαρκ επιβεβαίωσε όλους του μύθους και τις πραγματικότητες που την ακολουθούσαν από τα κολεγιακά της χρόνια. Ως επαγγελματίας απέδειξε με τις πράξεις της πως αυτή είναι που θα οδηγήσει τον «μαγικό πλανήτη» των γυναικών σε νέα τροχιά και θα αναβαθμίσει την αξία (εμπορική και αγωνιστική) ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Μόνο που το WNBA διαρκεί από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και υπάρχουν αθλήτριες που το υπόλοιπο διάστημα είτε κάνουν... διακοπές, είτε αγωνίζονται ανά τον κόσμο: Στην Ευρώπη, στην Ασία, ακόμα και στην Αυστραλία. Η Κλαρκ δεν πρόκειται να μεταναστεύσει και αρχική της πρόθεση ήταν να μην αγωνιστεί κάπου αλλού πέραν του κορυφαίου πρωταθλήματος. Ξαφνικά όμως, έχει δημιουργηθεί μία πρόταση, που δεν μπορεί να την αρνηθεί προτού την μελετήσει (τουλάχιστον).

Η Unrivaled είναι μία λίγκα «3 on 3», που ιδρύθηκε το 2023 από την Ναφίσα Κολίερ των Μινεσότα Λιξ και την Μπριάνα Στιούαρτ, η οποία πριν από μερικές μέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα στο WNBA με τις Νιου Γιορκ Λίμπερτι.

Τον Ιανουάριο του 2025 θα ξεκινήσει στο Μαϊάμι η πρώτη έκδοση του Unrivaled και η Κολίερ με τον Στιούαρτ ετοιμάζουν μία προσφορά στην Κέιτλιν Κλαρκ τόσο εντυπωσιακή που θεωρείται πιθανό να την αποδεχθεί. Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα τα οικονομικά μεγέθη που θα της προτείνουν, ο αλλά το Fron Office Sports αποκαλύπτει κάποιους από τους όρους και τους αστερίσκους.

Στην ουσία δεν θα είναι ένα απλό συμβόλαιο με μηνιαίες ή εβδομαδιαίες αποδοχές. Θα μοιάζει με την συνεργασία του Λιονέλ Μέσι με το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ φθάνει να παίρνει μέχρι και 150 εκατομμύρια τον χρόνο, όχι μόνο βέβαια από τον μισθό του για τις αγωνιστικές του υπηρεσίες. Έχει μετοχές της ομάδας, ενώ λαμβάνει και μερίδιο των εσόδων ολόκληρης της αμερικάνικης λίγκας ποδοσφαίρου από το Season Pass που πουλάει στο κοινό μέσω της Apple TV.

Με αυτή τη λογική η Unrivaled θέλει να δώσει λεφτά στην Κέιτλιν Κλαρκ για να παίξει στη λίγκα της, αλλά σκοπεύει να την κάνει συνιδιοκτήτρια, εμπορική περσόνα της και πολύ πιο ακριβοπληρωμένη σε σχέση με τα λεφτά που παίρνει από τις Ιντιάνα Φίβερ του WNBA.