Κέιτλιν Κλαρκ: Η παίκτρια που έχει βαλθεί να... τρελάνει το γυναικείο -και όχι μόνο- μπάσκετ (vids)

Φωτ. IMAGO

Κέιτλιν Κλαρκ: Η παίκτρια που έχει βαλθεί να... τρελάνει το γυναικείο -και όχι μόνο- μπάσκετ (vids)

Η Κέιτλιν Κλαρκ αποτελεί το... «next big thing» στον γυναικείο μπασκετικό χώρο, έχοντας σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μόλις στην πρώτη της χρονιά.

Με την καριέρα της να έχει ξεκινήσει μόλις λίγους μήνες πριν, η Κέιτλιν Κλαρκ φαίνεται σαν να είναι χρόνια στο WNBA και έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της. Μπορεί πολλοί στην αρχή να την αμφισβητούσαν και να κατηγορούσαν ακόμα και το NBA για υπερ-προβολή και σκόπιμη προώθηση της ίδιας, ωστόσο η Κλαρκ ήρθε να... κλείσει τα στόματα σε όσους δεν την πίστευαν.

Η φαινομενική πόιντ-γκαρντ των Ιντιάνα Φίβερ, είναι 22 χρονών και τα προηγούμενα 4 χρόνια αγωνιζόταν με την φανέλα του κολλεγίου της Iowa. Στις 15 Απριλίου του 2024 επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του WNBA Draft από την τρέχουσα ομάδα της και σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 14 Μαΐου, έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα σκοράροντας μάλιστα 20 πόντους.

Δυο εβδομάδες αργότερα (28/5) σημείωσε την πρώτη της «30άρα» κόντρα στις Λος Άντεζελες Σπαρκς, ενώ στο ίδιο παιχνίδι έμελλε να καταγράψει το πρώτο από τα πολλά της ρεκόρ, καθώς έγινε η πιο γρήγορη rookie του WNBA που ξεπερνά τους 100 πόντους και τις 50 ασίστ. Η Κλαρκ δεν άργησε να γίνει ωστόσο η πρώτη rookie του WNBA που καταγράφει triple-double και συγκεκριμένα στις 6/7/2024, ενώ μαζί με αυτό έγινε η πρώτη παίκτρια με triple-double στην ομάδα των Φίβερ και η παίκτρια που φτάνει πιο γρήγορα στους 350 πόντους και 150 ασίστ.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου, η Κλαρκ έγινε η παίκτρια με τις περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, η ίδια μοίρασε 19 ασίστ στο παιχνίδι της ομάδας της κόντρα στης Dallas Wings, ωστόσο αυτές δεν ήταν αρκετές για να οδηγήσουν την ομάδα της στην νίκη. Η Κλαρκ βέβαια δεν περιορίστηκε στα μονά παιχνίδια, αλλά από τις 18/8 έχει γίνει η rookie με τις περισσότερες ασίστ στο WNBA.

Παραμένοντας σε στατιστικά μονού παιχνιδιού, η Κλαρκ στις 31/8/24 έγινε η πρώτη που καταγράφει τουλάχιστον 30 πόντους και 12 ριμπάουντ, σε νίκη της ομάδας της κόντρα στο αντίπαλο δέος της, την Έιντζελ Ριζ και τις Σικάγο Σκάι. Η τελευταία μάλιστα πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει για το υπόλοιπο της σεζόν, λόγω του τραυματισμού της στο καρπό.

Κλείνοντας και επιστρέφοντας στα συνολικά στατιστικά, η Κλαρκ έχει γίνει ήδη η πρώτη πρωτοεμφανιζόμενη στο γυναικείο NBA που φτάνει τους 400 πόντους, τα 100 ριμπάουντ και τις 150 ασίστ σε μια σεζόν. Παράλληλα, στις 29 του Αυγούστου έγινε η rookie με τα περισσότερα τρίποντα σε μια σεζόν, φτάνοντας και ξεπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία τα 86 απαιτούμενα.

Και ένα στατιστικό για τους... haters. Η ίδια η Κλαρκ στο ντεμπούτο της στην λίγκα υπέπεσε σε 10 λάθη, τα περισσότερα από κάθε άλλη παίκτρια σε ντεμπούτο της στο WNBA. Παρόλα αυτά, η αρνητική αυτή επίδοση δεν φτάνει για να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα επιτεύγματά της, τόσο αυτά που ήδη έχει όσο και αυτά που έρχονται. Και φαίνεται να έρχονται πολλά ακόμη.

Tags: