Πάντερ: «Η Παρτίζαν ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου - Πέρυσι είχα την αίσθηση πως ήμασταν ανίκητοι»

Πάντερ: «Η Παρτίζαν ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου - Πέρυσι είχα την αίσθηση πως ήμασταν ανίκητοι»

Sportal newsroom 13:48 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 22.06.2024

Ο Κέβιν Πάντερ «αποχαιρετά» την Παρτίζαν έπειτα από τρία χρόνια στο Βελιγράδι, εξηγώντας πως την περσινή σεζόν αυτός και οι συμπαίκτες του ένιωθαν ανίκητοι και είχε την αίσθηση πως θα κέρδιζε την Euroleague.

Έπειτα από τρία χρόνια στο Βελιγράδι, για λογαριασμό της Παρτίζαν, ο Κέβιν Πάντερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός γκαρντ «δέθηκε» με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γράφοντας τη δική του ιστορία.

Τα τρία χρόνια στην Σερβία θα τα κουβαλάει για πάντα στην ψυχή του, όπως τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Mozzart Sport, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μιλώντας για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και την μετακόμιση στην Μπαρτσελόνα ο Πάντερ είπε: «Δεν ήταν εύκολο, αλλά και δεν μπορούσε να συγκριθεί με το περσινό καλοκαίρι που ήταν πλήρης τρέλα. Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα μετά από τρεις αξέχαστες σεζόν στο Βελιγράδι. Νιώθω καλά ως νέος παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ένας σύλλογος με πλούσια ιστορία. Περιμένω πολλά ωραία πράγματα».

Μιλώντας για το ξεκίνημα της παρουσίας του στην Παρτίζαν, ο Πάντερ ανέφερε πως «το να έρθω στην Παρτιζάν τη στιγμή που έπαιζε στο Eurocup είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου. Θυμάμαι πόσο τρελό με νόμιζαν, που ήρθα στην Παρτιζάν για λεφτά ή δεν ξέρω καν τι, αλλά κοίτα σήμερα. Η Παρτιζάν είναι ένας σύλλογος της Ευρωλίγκας που όλοι μιλούν. Δεν νομίζω ότι είναι εξαιτίας μου, για να μην με παρεξηγήσει κανείς, αλλά είναι απλώς μια ένδειξη ότι δεν έκανα λάθος που ήρθα και πέρασα τρεις σεζόν που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Από την κουβέντα δεν μπορούσε να λείψει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η σχέση που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, ως παίκτης-προπονητής: «Τον αγαπώ. Έχω τον απόλυτο σεβασμό. Μπορεί να μην συμφωνούσαμε σε κάθε περίπτωση, αλλά πάντα κυριαρχούσε ο μεγάλος σεβασμός. Μαλώναμε ο ένας τον άλλον, αλλά μετά αγκαλιαζόμασταν, φιλιόμασταν και καταλαβαίναμε τι θέλουμε ο ένας από τον άλλο και το εφαρμόζαμε στο παρκέ. Επαναλαμβάνω, με βοήθησε πάρα πολύ αυτές τις τρεις σεζόν».

Παράλληλα, ο «πάνθηρας» γύρισε τον χρόνο πίσω στη σειρά των playoffs της Euroleague κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και παραδέχτηκε πως είχε την αίσθηση ότι η ομάδα του θα κατακτούσε την Euroleague: «Είμαι πεπεισμένος, και περισσότερο από αυτό. Θα παίζαμε F4 αν δεν ήταν αυτό. Θα ήταν 3:0. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Ήμασταν ασταμάτητοι, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι θα είχαμε πάρει την Ευρωλίγκα, αλλά είχα αυτή την αίσθηση. Την αίσθηση ότι ήμασταν ανίκητοι. Αυτό που συνέβη συνέβη, αλλά είναι κι αυτό μέρος όλου αυτού, αυτή η τρελή ιστορία που δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια με λόγια, έπρεπε να βιωθεί. Θυμάμαι τη συνέντευξη που έδωσα πριν το ταξίδι στη Μαδρίτη, όταν είπα ότι πηγαίναμε στην Ισπανία για δύο νίκες και όλοι με πίστευαν ότι ήμουν τρελός. Ωστόσο, αυτή είναι η νοοτροπία που είχαμε και γαλουχήσαμε».