Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ πήρε τη... δεύτερη ευκαιρία: Οι Κλίπερς υπέγραψαν μαζί του διετές συμβόλαιο (vids)

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ πήρε τη... δεύτερη ευκαιρία: Οι Κλίπερς υπέγραψαν μαζί του διετές συμβόλαιο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:24 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 01.07.2024

Οι Κλίπερς με το που άνοιξε η ελεύθερη αγορά έδωσαν συμβόλαιο στον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ μεταφέρεται στο Λος Άντζελες και επιστρέφει στο ΝΒΑ.

Ένα μόνο ερωτηματικό υπήρχε στην περίπτωση επιστροφή του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο ΝΒΑ. Και αυτό αφορούσε το αν κάποια ομάδα θα του έδινε τη δεύτερη ευκαιρία που αναζητούσε.

Χρειάστηκαν τελικά, να περάσουν μόνο μερικά... λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η δράση της ελεύθερης αγοράς του «μαγικού πλανήτη» (1 Ιουλίου) και ο Αμερικανός γκαρντ δέχθηκε τόσες προτάσεις που ήταν σε θέση να επιλέξει την καλύτερη για τον ίδιο.

Ώσπου, αποφάσισε πως θα πάει στους Λος Άντζελες Κλίπερς, υπογράφοντας μαζί τους συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους για τον ίδιο. Διότι, ναι μεν πήρε το μίνιμουμ των χρημάτων για την πρώτη χρονιά (2,2 εκατομμύρια δολάρια), αλλά το καλοκαίρι του 2025 και ανάλογα με τις επιδόσεις του θα έχει στη διάθεσή του την επιλογή (option) να μείνει ξανά ελεύθερος και να διεκδικήσει τα ποσά που ορίζει το ταλέντο του.

Πριν έρθει στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ άξιζε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Βέβαια κατέληξε στη Θεσσαλονίκη και στην Stoiximan Basket League, επειδή μετά τη λαμπρή του παρουσία στους Χιούστον Ρόκετς (αλλά και νωρίτερα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς) εμπλούτισε το ήδη βεβαρυμμένο ποινικό του μητρώο με την υπόθεση ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του.

Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε 40 μέρες και στα έξι ματς που έπαιξε έκανε... πάταγο. Σε τέτοιον βαθμό που το ΝΒΑ του έδωσε συγχωροχάρτι και τον επανατοποθέτησε στο πεδίο του.

Στους Κλίπερς, ο Πόρτερ φαίνεται πως υπολογίζεται ως ένας παίκτης με ρόλο στο rotation, ενώ η εικόνα της ομάδας βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Ο Πολ Τζορτζ αποχωρεί ως ελεύθερος και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς ολοένα και τον πλησιάζουν, ο Τζέιμς Χάρντεν το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει, ενώ οι Καλιφορνέζοι έχουν ενημερώσει τον Ράσελ Ουέστμπρουκ ότι δεν τον υπολογίζουν για τη νέα σεζόν. Οπότε υπάρχουν κενά που μπορεί να καλύψει ο 25χρονος Πόρτερ που έχει και το κίνητρο πλέον, αλλά και ένα βλέμμα μόνιμα πάνω του σε περίπτωση που... λοξοδρομήσει.