Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»
i

© sportal.gr

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:15 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 26.09.2024

Η επιστροφή του στο ΝΒΑ από απλησίαστη υπόθεση το 2023, έγινε θέμα μερικών λεπτών το 2024 και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μέσω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Τώρα οι Κλίπερς, που τον έχουν στη μηχανή τους, τον βλέπουν περισσότερο σαν μηχανοδηγό, παρά σαν ένα πείραμα που άμα πετύχει… πέτυχε! 

Αν στο κεφάλι του δεν είχε… κενά αέρος, ο μόνος λόγος που θα ερχόταν στην Ελλάδα θα ήταν για διακοπές το καλοκαίρι. Κι αν κρίνει κανείς από την ιδιοσυγκρασία του, δεν θα πήγαινε στην Πάτμο. Μάλλον στη Μύκονο θα κατέληγε, μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος παρεμπιπτόντως, τη νέα σεζόν θα είναι συμπαίκτης του. Αυτήν που πέρασε όμως, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ αγωνίστηκε παρέα με τον Μαργαρίτη, τον Τσαϊρέλη, τον Τσιακμά και τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονταν τότε -και κάποιοι συνεχίζουν ακόμα να βρίσκονται- στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Η Θεσσαλονίκη αναστατώθηκε, με την καλή έννοια. Σηκώθηκε στο πόδι, πήγε στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθεί με χορούς και με νταούλια κι εκείνος τίμησε τη φανέλα του Δικεφάλου. Δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, ούτε μέσα στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, ούτε στην Τσιμισκή. Μηδέ στα Λαδάδικα. 

Έκανε εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και κατέγραψε στατιστικές που μόνο στο NBA συνηθίζονται. Βρέθηκε στα όρια του triple double σε κάθε παρουσία του και κάποιες φορές τα ξεπέρασε. Στις τελευταίες του μέρες στη «Σαλούγκα», έκλαψε κιόλας. 

Γιατί όταν το total black ποινικό μητρώο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έγινε ο λόγος -και δεν ήταν φυσικά αμελητέος- που όλοι του γύρισαν την πλάτη, ο ΠΑΟΚ σκέφτηκε να μην πετάξει τον λίθο του αναμάρτητου. Του έδωσε εκείνη τη ρημάδα τη δεύτερη ευκαιρία, που ήθελε ο ίδιος (ή την τρίτη, την τέταρτη ίσως, αν υπολογίσει κανείς πως από την Αμερική δεν έφυγε με την πρώτη στραβή) για να επανέλθει στα αγωνιστικά δρώμενα κι εκείνος το εκτίμησε ιδιαιτέρως. 

Έτσι, εν μέσω συγκίνησης στην αποχαιρετιστήρια στιγμή, υποσχέθηκε στον κόσμο πως στην Ευρώπη για εκείνον «υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ». Η υπόσχεσή του αυτή, ναι μεν… ελέγχεται, καθώς κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μεταγραφικό μέλλον, αλλά προς το παρόν δεν έχει αθετηθεί. 

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ, είχε κι άλλες προσφορές από ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Από κάποιες που ανήκουν στην elite των πρωταθλημάτων, όπως η Μπάγερν Μονάχου για παράδειγμα, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Euroleague, αλλά και από υποδεέστερους, αλλά σημαντικούς συλλόγους. Αρκετοί μάλιστα, κυρίως Τούρκοι και Ρώσοι, ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν σημαντικά ποσά. 

ΤΑΪΡΟΝ ΛΟΥ
Δεν είναι τυχαίο που στο Χιούστον ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιρνε 20 εκατομμύρια το χρόνο!

Αλλά είπαμε… Όταν ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ είπε «στην Ευρώπη, μόνο ΠΑΟΚ», το εννοούσε! Ταυτόχρονα όμως, ήταν πεπεισμένος πως τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκεται σε αυτό το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, αλλά η επιστροφή του στο ΝΒΑ ήταν θέμα χρόνου. Και η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτηκε μωροφιλόδοξα. Ήταν συγκεκριμένος και αποφασισμένος. Προπονήθηκε με κάθε γνωστό personal trainer και φημισμένο basketball developer όλο το καλοκαίρι, σε αρκετές… γωνιές των ΗΠΑ. Άρχισαν όλοι να επικοινωνούν πως αυτό που έβλεπαν μπροστά τους ανήκει στον «μαγικό πλανήτη» και πως ο 24χρονος είναι σε τρομερή κατάσταση.

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:26 - 01.04.2024

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)

Τον πατέρα του τον σκότωσαν το 2004, ενώ μερικά χρόνια πριν, εκείνος είχε εμπλακεί στη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μεγάλωσε σε ένα «σκοτεινό περιβάλλον» και η επιρροή αυτού (αργά ή γρήγορα) εμφανίστηκε στη ζωή του. Τώρα, στη... φωτεινή Θεσσαλονίκη παίρνει την δεύτερη ευκαιρία που αναζητούσε και ο ΠΑΟΚ θα γίνει η νέα ομάδα του νεαρού γκαρντ που πριν λίγους μήνες σάρωνε στο ΝΒΑ.

Έχει... ζωτικό χώρο στο Λ.Α. και ο κόουτς Λου του δίνει αρμοδιότητες τύπου αντί-Ουέστμπρουκ!

Τότε ήταν που, οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν άφησαν περιθώρια. Όσοι General Managers το σκέφτηκαν παραπάνω από πέντε λεπτά… έχασαν. Οι Καλιφορνέζοι την πρώτη Ιουλίου του 2024 κι ενώ μόλις είχε ανοίξει η μεταγραφική αγορά προσέφεραν στον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ εγγυημένο συμβόλαιο και εκείνος το υπέγραψε αμέσως.

Δεν τον ένοιαζαν τα χρήματα που του προσφέρουν οι Κλίπερς για την πρώτη σεζόν. Του αρκούσε το γεγονός ότι του δόθηκε η επιλογή, το καλοκαίρι του 2025, να είναι σε θέση να επαναδιαπραγματευτεί ως ελεύθερος. Τη σεζόν 2024-25 ο ετήσιος (μικτός) μισθός του είναι $2.237.691, αλλά σκοπεύει να εντυπωσιάσει στα παρκέ, όπως εντυπωσίαζε με τους Χιούστον Ρόκετς πριν αρχίσουν τα προβλήματα με το νόμο και αν τα καταφέρει σε 9-10 μήνες από τώρα, θα είναι ένας από τους πιο δελεαστικούς free agents. Και τότε θα του προσφέρουν συμβόλαια, όμοια με αυτά που υπέγραφε πριν λίγα χρόνια στο Τέξας και όχι πριν μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη. 

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αποδείξει πολλά περισσότερα απ’ όσα απαιτούνται από τους υπόλοιπους της… κάστας του. Αρκετά από αυτά έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του και όχι με τον αγωνιστικό του ρυθμό. Ο δεύτερος πάντως, αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον Τάιρον Λου, τον προπονητή του στους Κλίπερς, πως είναι εντυπωσιακός. 

Τον έχει χαρακτηρίσει ως ένα «σπουδαίο ταλέντο» και απ΄ ότι φαίνεται από την ατμόσφαιρα στο Λος Άντζελες, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ είναι ο άνθρωπος που μπορεί να… ξελασπώσει την ομάδα του Λου, ο οποίος θυμίζει σε όσους δεν έχουν καλή μνήμη πως «στο Χιούστον έπαιρνε 20 εκατομμύρια το χρόνο. Δεν μπορείς να πάρεις τέτοια χρήματα αν δεν είσαι ικανός». Κι απ’ όσα έχει δει ήδη ο κόουτς με τα ίδια του τα μάτια, έχει με ευκολία διακρίνει «την άνεσή του στην επίθεση, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας». Επίσης, ο Τάιρον Λου αποκαλύπτει πως «έχω σκοπό να τον… ζορίσω φέτος, γιατί είναι πραγματικά ταλαντούχος και μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε πολλά πράγματα. Είμαι ενθουσιασμένος που είναι εδώ μαζί μας». 

Οι Κλίπερς, το καλοκαίρι έχασαν τον Πολ Τζορτζ, ο οποίος επέλεξε να μεταφερθεί στη Φιλαδέλφεια για να φορέσει τη φανέλα των Σίξερς. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ αποχώρησε κι αυτός, με προορισμό τα βουνά του Ντένβερ για να παίξει παρέα με τον Νίκολα Γιόκιτς. Κανένας τους στην πραγματικότητα δεν αντικαταστάθηκε. Έμειναν μόνοι τους ο Καουάι Λέοναρντ και ο Τζέιμς Χάρντεν ως σούπερ σταρς, για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι καστανάδες του πλανήτη. Ο Χάρντεν για τους λόγους του και την… ανεμελιά του και ο Λέοναρντ για τους ασταμάτητους τραυματισμούς του

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)
NBA

08:19 - 14.08.2024

Εγκαίνια για το σουρεαλιστικό Intuit Dome: Η νέα έδρα των Κλίπερς και το... καμάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (vids, pics)

Στις 15 Αυγούστου το νεόδμητο και ασύγκριτο Intuit Dome, που κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, θα ανοίξει τις πύλες του και οι Λος Άντζελες Κλίπερς καμαρώνουν ήδη για το νέο τους γήπεδο, που παρεμπιπτόντως, θα φιλοξενήσει το All-Star Weekend του 2026, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 εκεί η Team USA σκοπεύει να πάρει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Έτσι, έχει δημιουργηθεί ελεύθερο πεδίο δράσης στον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ώστε να… κλέψει λεπτά απ’ όλους. Κι αν αναλογιστούμε πως μπορεί να παίξει με άνεση και στις δύο θέσεις των γκαρντ, αλλά και να συμμετέχει στο παιχνίδι ακόμα και ως σμολ φόργουορντ, τότε πέραν από τους βασικούς, οι Κρις Νταν, Τέρενς Μαν, Νόρμαν Πάουελ, Μπόουνς Χάιλαντ, θα έχουν τρομερό εσωτερικό ανταγωνισμό. 

Γιατί κανείς τους δεν θα μπορούσε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ να έχει 22 πόντους, 9,3 ριμπάουντ, 6,8 ασίστ, 2,8 κλεψίματα και 1,3 μπλοκ μέσο όρο, όπως είχε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο ελληνικό πρωτάθλημα και κανείς τους φυσικά στο NBA δεν έχει καταγράψει νούμερα σαν και τα δικά του. Άλλωστε, πρόκειται για τον τύπο που μέχρι να αρχίσει να βαράει κόσμο, να κακοποιεί τη σύντροφό του και να κουβαλάει όπλα, είχε βάλει στον «μαγικό πλανήτη», πέντε φορές πάνω από 30 πόντους και έξι φορές είχε μοιράσει πάνω από 10 ασίστ σε ένα ματς, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23. Νούμερα που ονειρεύεται να επαναλάβει σύντομα!