Πόσα χρήματα θα πάρει ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στους Κλίπερς και πόσα έχει βγάλει έως τώρα στην καριέρα του

Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στους Κλίπερς και πόσα έχει βγάλει έως τώρα στην καριέρα του

Sportal newsroom 09:14 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 01.07.2024

Η πόρτα του NBA άνοιξε ξανά, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ την έσπρωξε και μπήκε και οι Λος Άντζελες Κλίπερς του πρόσφεραν το συμβόλαιο που έψαχνε για... επανεκκίνηση.

Αρκετοί περίμεναν πως η εμφάνιση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έστω και για λίγα ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα τον κρατούσε στα... μέρη μας. Αν όχι στα ελληνικά, με μια πρόταση από κάποιον εκ των δύο «αιωνίων», τουλάχιστον σε ομάδα της Euroleague.

Ο Αμερικανός, όμως, δεν έκρυψε ποτέ πως πρώτο του μέλημα ήταν η επιστροφή στη χώρα του και στον μαγικό κόσμο του NBA. Είναι μόλις 25 ετών, έχει αστείρευτο ταλέντο που μπορεί να του προσφέρει πολλά χρήματα στη ζωή του. Είναι προβληματικός χαρακτήρας, μα χαρισματικός παίκτης. Και αναζητούσε τη δεύτερη ευκαιρία σε μια λίγκα από την οποία τον είχαν διώξει κακήν - κακώς.

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:26 - 01.04.2024

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)

Τον πατέρα του τον σκότωσαν το 2004, ενώ μερικά χρόνια πριν, εκείνος είχε εμπλακεί στη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μεγάλωσε σε ένα «σκοτεινό περιβάλλον» και η επιρροή αυτού (αργά ή γρήγορα) εμφανίστηκε στη ζωή του. Τώρα, στη... φωτεινή Θεσσαλονίκη παίρνει την δεύτερη ευκαιρία που αναζητούσε και ο ΠΑΟΚ θα γίνει η νέα ομάδα του νεαρού γκαρντ που πριν λίγους μήνες σάρωνε στο ΝΒΑ.

Τον κάλεσαν πίσω οι Λος Άντζελες Κλίπερς και εκείνος δε θα μπορούσε να αρνηθεί. Τα χρήματα για τον ίδιο δεν ήταν το παν σε ετούτη τη φάση της καριέρας του. Γιατί; Γιατί ήδη έχει βάλει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ένα... καράβι λεφτά. Συνολικά στην καριέρα του ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει εισπράξει κάτι λιγότερο από 24 εκατομμύρια δολάρια, οπότε τον ενδιέφερε απλά να πάρει ένα συμβόλαιο στη Λίγκα. Έστω και το μίνιμουμ που αντιστοιχεί στην περίπτωσή του.

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ υπέγραψε με τους Κλίπερς συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους για τον ίδιο. Διότι, ναι μεν πήρε το μίνιμουμ των χρημάτων για την πρώτη χρονιά (2,2 εκατομμύρια δολάρια), αλλά το καλοκαίρι του 2025 και ανάλογα με τις επιδόσεις του θα έχει στη διάθεσή του την επιλογή (option) να μείνει ξανά ελεύθερος και να διεκδικήσει τα ποσά που ορίζει το ταλέντο του.

Πριν έρθει στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ άξιζε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Στον ΠΑΟΚ έμεινε περίπου 40 μέρες και αγωνίστηκε σε έξι ματς, κάνοντας φυσικά τη διαφορά στο παρκέ. Σε τέτοιο βαθμό που στο NBA έστρεψαν και πάλι το βλέμμα τους πάνω του και οι Κλίπερς του έδωσαν ένα συμβόλαιο και ένα στυλό για να υπογράψει μαζί τους.

Υπολογίζεται για ρόλο στο rotation

Στους Κλίπερς, ο Πόρτερ φαίνεται πως υπολογίζεται ως ένας παίκτης με ρόλο στο rotation, ενώ η εικόνα της ομάδας βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Ο Πολ Τζορτζ αποχωρεί ως ελεύθερος και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς ολοένα και τον πλησιάζουν, ο Τζέιμς Χάρντεν το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει, ενώ οι Καλιφορνέζοι έχουν ενημερώσει τον Ράσελ Ουέστμπρουκ ότι δεν τον υπολογίζουν για τη νέα σεζόν.

Οπότε υπάρχουν κενά που μπορεί να καλύψει ο 25χρονος Πόρτερ που έχει και το κίνητρο πλέον, αλλά και ένα βλέμμα μόνιμα πάνω του σε περίπτωση που... λοξοδρομήσει.