Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, τι κάνεις στην προετοιμασία των Κλίπερς...

Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ - Φωτ. IMAGO

Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, τι κάνεις στην προετοιμασία των Κλίπερς...

Χρήστος Τσάλτας 11:48 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 12.10.2024

Η επιστροφή του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ έγινε πραγματικότητα, χάρη στους Λος Άντζελες Κλίπερς και ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ ανεβάζει στροφές για την regular season.

Το όνομά του είναι από τα πλέον αμφιλεγόμενα στις ΗΠΑ. Η στάση του έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου λίγο έλειψε να τον φέρει εκτός ΝΒΑ δια παντός. Μια εξέλιξη που ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός του δεν θα μπορούσε να την φανταστεί σε βάθος χρόνων.

Οι αυτοκαταστροφικές τάσεις του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ όμως δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν. Η περσινή σεζόν ήταν ένα μάθημα για τον ίδιο, για το τι πρέπει να κάνει και -κυρίως- τι πρέπει να αποφύγει στη ζωή του, προκειμένου να επιστρέψει στην ελίτ. Εκεί όπου -βάσει ταλέντου και ικανοτήτων- ανήκει.

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»
NBA

10:15 - 26.09.2024

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»

Η επιστροφή του στο ΝΒΑ από απλησίαστη υπόθεση το 2023, έγινε θέμα μερικών λεπτών το 2024 και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μέσω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Τώρα οι Κλίπερς, που τον έχουν στη μηχανή τους, τον βλέπουν περισσότερο σαν μηχανοδηγό, παρά σαν ένα πείραμα που άμα πετύχει… πέτυχε! 

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς και προσωπικά ο Στιβ Μπάλμερ του έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Έπειτα από ένα σύντομο και συνάμα παραγωγικό πέρασμα από τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Πόρτερ έκανε το δικό του come back στη λίγκα, αφήνοντας τις σκιές και τα προβλήματα στο παρελθόν. Αυτά τον ακολουθούν έως και σήμερα, ωστόσο ο ίδιος φροντίζει να κοιτάζει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία και με συγκεκριμένη προσέγγιση για το παιχνίδι.

Στους Κλιπς, έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ τους το περασμένο καλοκαίρι έχει βρει ήδη τον ρόλο του. Είναι μέλος της 2nd unit της ομάδας, ερχόμενος από τον πάγκο για να δώσει ανάσες στον Τζέιμς Χάρντεν. Έναν ρόλο που τον έχει αποδεχτεί και τον... αγκαλιάζει όλο και περισσότερο.

Στο παιχνίδι με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, στο Σιάτλ, ο KPJ ήταν ουσιαστικός με 6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, την ίδια ώρα που ήταν και αρκετά άστοχος (3/10 σουτ). Η αυτοπεποίθησή του όμως παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, κάτι που ήθελε -και θέλει- να βλέπει ο Τάιρον Λου από εκείνον καθώς η σεζόν προχωράει.

Στην τρέχουσα preseason o Scoot έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια, μετρώντας 2 νίκες και 1 ήττα. Παίζει σταθερά 15 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ το δυνατό σημείο ΄του είναι η πάσα. Σε αυτά τα 3 παιχνίδια με Ουόριορς, Νετς και Μπλέιζερς μετράει συνολικά 9 ασίστ και 6 λάθη, ενώ επιθετικά μετράει 7,3 πόντους με 30% (8/24 συνολικά) κατά μέσο όρο στα σουτ.

Οι αριθμοί σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν ανησυχία, ή αποτυπώνουν το τι θα δούμε μέσα στην σεζόν από τον Πόρτερ στους Κλίπερς, ωστόσο ο χαρισματικός γκαρντ είναι παίκτης που παίρνει τη μπάλα για να εκτελέσει και παίζει με υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης. Ένα στοιχείο που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του πάνω στο παρκέ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!