O Κίναν Έβανς της Ζαλγκίρις επέλεξε τους φιλάθλους της Παρτίζαν ως τους πιο φανατικούς

O Κίναν Έβανς της Ζαλγκίρις επέλεξε τους φιλάθλους της Παρτίζαν ως τους πιο φανατικούς

Γιώργος Γαβριλάκης 14:08 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.08.2024

Έχει παίξει αρκετές φορές στο Βελιγράδι και κόντρα στην Παρτίζαν και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ο Κίναν Έβανς της Ζαλγκίρις Κάουνας θεωρεί πως «οι οπαδοί της Παρτίζαν είναι οι πιο... θορυβώδεις απ' όλους όσους έχω συναντήσει».

H ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2019 από την Βοσνία. Ο Κίναν Έβανς μία χρονιά νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την πορεία του στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με το Τέξας Τεκ, είχε δοκιμαστεί στην G-League, αλλά τελικά έγινε επαγγελματίας με την Ιγκοκέα. Μία ομάδα, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αδριατικής και έχει για... σπίτι της την πόλη Αλεξάντροβατς. 

Από την πρώτη του σεζόν, λοιπόν στην Ευρώπη, ο Αμερικανός γκαρντ που πλέον πρωταγωνιστεί στα γήπεδα της EuroLeague με την Ζαλγκίρις είχε πλήρη άποψη για το πάθος των Σέρβων στο παιχνίδι του μπάσκετμπολ. Και των παικτών από εκείνα τα μέρη, αλλά και των φιλάθλων. 

Αργότερα, έπαιξε επίσης μπροστά σε φανατικό κοινό, είτε ως παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ (2021-22), είτε τώρα που κατοικεί σε μία από τις πιο... μπασκετικές πόλης της ηπείρου: Το Κάουνας. Παρόλα αυτά, «οι Σέρβοι οπαδοί και ειδικά αυτοί της Παρτίζαν είναι οι πιο... θορυβώδεις όλων. Ακόμα και από αυτούς του Ερυθρού Αστέρα», είπε ο Κίναν Έβανς, ο οποίος μάλιστα προσφάτως -μαζί με τους συμπαίκτες του στη Ζαλγκίρις- βίωσαν μία πολύ «καυτή» βραδιά στην Stark Arena του Βελιγραδίου όταν... τόλμησαν να νικήσουν τον Ερυθρό Αστέρα, για την 26η αγωνιστική της EuroLeague

O Γιασικεβίτσιους κρατάει στη Φενέρμπαχτσε τον Αμινέ Nουά μέχρι το τέλος της σεζόν
EUROLEAGUE

13:43 - 19.02.2024

O Γιασικεβίτσιους κρατάει στη Φενέρμπαχτσε τον Αμινέ Nουά μέχρι το τέλος της σεζόν

Η Φενέρμπαχτσε και ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αφού πρώτα εντυπωσιάστηκαν με τις επιδόσεις του Αμινέ Νουά, αποφάσισαν το μηνιαίο συμβόλαιο του Γάλλου φόργουορντ να επεκταθεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-24.

Ο Κίναν Έβανς που άρχισε να ξεχωρίζει από πέρσι και να περνάει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο, ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα είχε τερματίσει πρόωρα την σεζόν 2022-23 για τον ίδιο, αλλά πλέον έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά και την τρέχουσα περίοδο προσφέρει στην Ζαλγκίρις 17,1 πόντους, 4 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ μέσο όρο.