Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη: Η Κέιτλιν Κλαρκ αναδείχθηκε rookie της χρονιάς στο WNBA!

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη: Η Κέιτλιν Κλαρκ αναδείχθηκε rookie της χρονιάς στο WNBA!

Ευτυχία Οικονομίδου 18:34 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:35 - 22.09.2024

Είναι αναμφίβολα το... φαινόμενο του μπάσκετ γυναικών, έχει αλλάξει ολόκληρο το προϊόν κι έχει στρέψει όλα τα φώτα πάνω της και δικαίως. Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι rookie της χρονιάς στο WNBA κυρίες και κύριοι.

Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι μια γυναίκα πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που βλέπουν την 22χρονη μπασκετμπολίστρια των Indiana Fever να πρωταγωνιστεί σε έναν ανδροκρατούμενο κατά βάση χώρο και να αφήνει το δικό της στίγμα από την πρώτη της χρονιά.

Τα ρεκόρ της είναι αμέτρητα και στο Sportal έγινε εκτενής αναφορά στα σπουδαία κατορθώματα της CC22 που ήρθε με άλλον αέρα από το NCAA για να φέρει την αλλαγή στον μαγικό κόσμο του WNBA και την έφερε.

Όλα αυτά τα σπουδαία που κατάφερε ήρθαν και μετουσιώθηκαν και στο πολυαναμενόμενο βραβείο rookie της χρονιάς που όπως φυσικά έφερε το όνομά της. Η Κλαρκ είναι η δεύτερη παίκτρια στην ιστορία των Indiana Fever που κάνει δική της τη συγκεκριμένη διάκριση μετά την Αλάια Μπόστον.

Τι να πει κανείς γι' αυτό το φαινόμενο όχι μόνο του μπάσκετ γυναικών, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Πρώτη σε ασίστ σε ολόκληρη τη λίγκα, πρώτη σε τρίποντα, πρώτη σε πόντους (761), σε προσπάθειες, σε ασίστ και σε κλεψίματα ανά αγώνα από rookie κι αν νομίζατε ότι η λίστα τελειώνει εδώ κάνετε λάθος. Είναι η τρίτη νεοφερμένη παίκτρια στο WNBA σε αριθμό ριμπάουντ ανά παιχνίδι και η τέταρτη σε μπλοκ, ενώ έσπασε το ρεκόρ των ασίστ σε μία χρονιά (329) και σε ένα μοναδικό παιχνίδι (19). Ούσα... πρωτάρα έκανε ρεκόρ triple doubles, ενώ έγινε και η πρώτη rookie με δύο triple doubles στη διοργάνωση.

Οι μοναδικές εμφανίσεις της όχι μόνο της έχουν φέρει από τα χρόνια της στο κολλέγιο, όταν κι έσπασε το ρεκόρ τριπόντων του Στεφ Κάρι, σε σύγκριση με τους πιο επιτυχημένους άντρες αθλητές, ενώ το αποτύπωμά της φαίνεται και σε ευρύτερο επίπεδο με τα γήπεδα να γεμίζουν μόνο για να απολαύσουν εκείνη. Αυτό δεν συνέβη μόνο στο στάδιο της ομάδας της Ιντιανάπολις, που θα ήταν και λογικό, αλλά και στα γήπεδα και των υπόλοιπων ομάδων της λίγκας με αποτέλεσμα να αλλάζουν αρένες για να χωρέσουν τον ανυπόμονο κόσμο που θέλει να θαυμάσει το μεγαλείο της Κλαρκ.

Η Κέιτλιν Κλαρκ έστρεψε την προσοχή όλων προς το μπάσκετ γυναικών δημιουργώντας μία νέα εποχή, έκανε αμέτρητα ρεκόρ προσέλευσης, ενώ οδήγησε την ομάδα της για πρώτη φορά στα Play Offs μετά το 2016 και το αποκορύφωμα ήταν το βραβείο rookie της χρονιάς. Αυτή είναι η πρώτη σελίδα του βιβλίου της πορείας της κορυφαίας γκαρντ, που αναμένεται να γεμίσει με κατορθώματα και με... χρυσές αναφορές.