To πρώτο καλάθι του Κλέι Τόμπσον με τη φανέλα των Μάβερικς ήταν τρίποντο: Λογικό! (vids)

To πρώτο καλάθι του Κλέι Τόμπσον με τη φανέλα των Μάβερικς ήταν τρίποντο: Λογικό! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:12 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 11.10.2024

Ο Κλέι Τόμπσον έπαιξε για πρώτη φορά -έστω σε αγώνα της preseason- με τους Ντάλας Μάβερικς, που έχασαν από τους Γιούτα Τζαζ (107-102), αλλά ενθουσιάστηκαν με τον τέσσερις φορές πρωταθλητή του NBA (με τους Ουόριορς), ο οποίος στο ντεμπούτο του ως Καουμπόης κινήθηκε στα γνωστά του μονοπάτια.

Η αγωνιστική του κατάσταση δεν σημασία, αλλά όχι τεράστια. Ακόμα κι αν δεν διαθέτει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα των νεανικών αθλητικών του χρόνων, ο Κλέι Τόμπσον είναι δεδομένο πως με τα σουτ του μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Ντάλας Μάβερικς. Άλλωστε, γι' αυτό και οι Καουμπόηδες τον... έκλεψαν από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Έπειτα από 11 χρόνια στην Καλιφόρνια, την γενέτειρα πολιτεία του, με τους Πολεμιστές, ο Τόμπσον το καλοκαίρι επέλεξε να μεταφερθεί στο Τέξας, για να βοηθήσει τους Μάβερικς να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με πέρσι. Τότε που έφθασαν στους τελικούς του NBA και έχασαν από τους Σέλτικς, αλλά τη νέα σεζόν θα έχουν στο πλευρό των Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ, έναν ακαταμαχητο σουτέρ μακρινών αποστάσεων. Διότι, αν ο Στέφεν Κάρι είναι ο καλύτερος του είδους, ο Κλέι Τόμπσον είναι ο δεύτερος καλύτερος. Και εκτός των άλλων έχει το know-how του πρωταθλητή, μιας και έχει φορέσει ήδη τέσσερα δακτυλίδια στο χέρι του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/10) ο περί ου ο λόγος, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των Μαβς, το γήπεδο ξεσηκώθηκε για το χατίρι του και εκείνος ήταν ανταποδοτικός. Το πρώτο σουτ του ήταν για τρεις πόντους και... εύστοχο.

Συνολικά ο Κλέι Τόμπσον έμεινε για 18 λεπτά στο παιχνίδι κόντρα στους Τζαζ και είχε 10 πόντους με 3/5 τρίποντα. Έπαιξε δίπλα από τον Ίρβινγκ και οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα, περιμένοντας βέβαια να ενεργοποιηθεί και ο Ντόντσιτς για να δημιουργήσουν την Big-Three του Ντάλας.

Προς το παρόν ο Σλοβένος προσπαθεί να αποθεραπευτεί από μικροτραυματισμούς και χωρίς αυτόν οι Μάβερικς ηττήθηκαν από τους Γιούτα Τζαζ: 107-102, ίδιο σκορ με την ήττα των Μπακς από τους Λέικερς.

Έσβησαν τα... φώτα στο Μιλγουόκι: Τα δύο μπλοκ του Αντετοκούνμπο στον ανυποψίαστο ΛεΜπρόν (vids)
NBA

08:44 - 11.10.2024

Έσβησαν τα... φώτα στο Μιλγουόκι: Τα δύο μπλοκ του Αντετοκούνμπο στον ανυποψίαστο ΛεΜπρόν (vids)

Την πρώτη φορά που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προσπάθησε να παρασύρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέχρι το καλάθι, δέχθηκε στοπ από τον Greek Freak, αλλά με οριακό φάουλ. Το ίδιο συνέβη -χωρίς φάουλ και πολύ πιο εντυπωσιακά- και την δεύτερη φορά που ο Βασιλιάς προσπάθησε να κάνει το ίδιο!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας για την Preseason του ΝΒΑ, η τέως ομάδα του Κλέι Τόμπσον, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς νίκησαν με 122-112 τους Σακραμέντο Κινγκς με τον αντικαταστάτη του, Μπάντι Χιλντ, να ξεκινάει... καυτός. Ήρθε από τον πάγκο και ήταν τελικά ο πρώτος σκόρερ των Πολεμιστών: 22 πόντοι με 6/7 τρίποντα!

Αυτός θα σουτάρει φέτος τα τρίποντα που για μία δεκαετία σούταρε στο Γκόλντεν Στέιτ ο Κλέι Τόμπσον. Για τους Κινγκς ο νεοφερμένος στο Σακραμέντο, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, που τους έβαλε σε 15'20'' χρόνο συμμετοχής χωρίς να χάσει σούτ ούτε για δείγμα: 5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές.

Τέλος, οι Ιντιάνα Πέισερς νίκησαν με 129-117 τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ με πρωταγωνιστή τον Μπεν Μαθουρίν (25 πόντους), ο οποίος δείχνει έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά από τον περσινό τραυματισμό που τον έθεσε νωρίς εκτός σεζόν και οι Σάρλοτ Χόρνετς επικράτησαν στο Μέμφις των Γκρίζλις με 119-94.

Tags: