Ο Τόμπσον ήθελε με κάθε τρόπο να αποχαιρετήσει τους Ουόριορς και «ονειρεύεται» δαχτυλίδι με τον Ντόντσιτς! (vid)

Κλέι Τόμπσον

i

© PrtScr

Ο Τόμπσον ήθελε με κάθε τρόπο να αποχαιρετήσει τους Ουόριορς και «ονειρεύεται» δαχτυλίδι με τον Ντόντσιτς! (vid)

Ο Κλέι Τόμπσον έχοντας περάσει όλη την επαγγελματική του καριέρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την ομάδα, που τον ανέδειξε και κέρδισε μαζί της τέσσερα δαχτυλίδια, για να διεκδικήσει το πέμπτο με τους Ντάλας Μάβερικς.

Η δυάδα του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ των Ντάλας Μάβερικς υποδέχτηκαν στην περιφερειακή τους παρέα τον Κλέι Τόμπσον, που αποχωρίστηκε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας.

Οι «Splash Brothers» ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ο Στεφ Κάρι θα πορεύεται πλέον μόνος του μιας και το έτερόν του ήμισυ αποφάσισε να τον αφήσει. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Τη φετινή σεζόν οι «πολεμιστές» δεν κατάφεραν καν να μπουν στα Play Offs του NBA και τερμάτισαν στην 10η θέση της Δύσης με όλα να δείχνουν πως χρειάζονται αλλαγές.

Ο Τόμπσον καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έδειχνε δυσαρεστημένος και τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να φαίνονται με την απόφαση του Στιβ Κερ να τον κρατάει στον πάγκο και να μην τον ξεκινάει στην αρχική πεντάδα.

Βέβαια, παρά τα παράπονα του 34χρονου γκαρντ, οι αριθμοί του άλλα έλεγαν. Σε 14 παιχνίδια προερχόμενος από τον πάγκο ο Τόμπσον είχε μέσο όρο 19.8 πόντους (46.4 FG%, 42.8 3P%, 95.7 FT%), 2.9 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Ως βασικός, τα ποσοστά του δεν ήταν το ίδιο ανεβασμένα, αφού συγκέντρωνε 17.4 πόντους (42.5 FG%, 37.7 3P%, 92.1 FT%), 3.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ σε 30 λεπτά ανά αγώνα.

Μετά από 13 χρόνια, τέσσερα πρωταθλήματα και έξι συμμετοχές σε τελικούς ήρθε η ώρα ο δρόμος μιας από της πιο επιτυχημένης τριάδας του NBA (Κάρι, Τόμπσον, Γκριν) να πάρει χωριστούς δρόμους. Ο Κλέι Τόμπσον θα αφήσει πίσω τις μέρες της δυναστείας των Ουόριορς για να δημιουργήσει αλλού ιστορία.

Ο 34χρονος γκαρντ είναι εξάλλου από τους παίκτες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον σύλλογο όντας ο παίκτης με το ρεκόρ περισσότερων πόντων σε μία περίοδο, όταν τον Ιανουάριο του 2015 είχε σκοράρει 37 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στους Κινγκς.

Βέβαια αυτό δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ που κρατά στα χέρια του ο μέχρι πρότινος… διόσκουρος του Κάρι, αφού τον Οκτώβριο του 2018 προσπέρασε τον συμπαίκτη του σημειώνοντας 14 τρίποντα απέναντι στους Σικάγο Μπουλς. Το κοντέρ δεν σταματάει εκεί. Εννιά τρίποντα σε ένα δωδεκάλεπτο (ρεκόρ στο NBA), έκτος στη λίστα με τα περισσότερα τρίποντα όλων των εποχών, 5 φορές All Star, δύο φορές σε All NBA teams.

Αυτές οι μέρες πλέον ανήκουν στο παρελθόν μιας και ο Τόμπσον είχε την τιμητική του στην free agency του ΝΒΑ με πολλούς… μνηστήρες να καραδοκούν. Πρώτη απ’ όλους η ομάδα στην οποία αναδείχθηκε και μεγαλούργησε από το 2011 που έγινε ντραφτ μέχρι και σήμερα, του προσέφερε ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα δύο χρόνια έναντι 48 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τόμπσον την απέρριψε δίχως σκέψη για να υπογράψει με τους Ντάλας Μάβερικς για τα επόμενα τρία χρόνια με απολαβές που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν αποφασισμένος, δηλαδή, να αποχωρήσει κι ας ήταν και για λιγότερα χρήματα.

Ο λόγος είναι ότι οι Ουόριορς είχαν στα πλάνα τους να χρησιμοποιήσουν τον Τόμπσον ξανά ως… παγκίτη και μάλιστα πίσω από τον Μπράντιν Ποντζιέμσκι που επιλέχθηκε πέρυσι από την ομάδα ως 19ος από το ντραφτ του πρώτου γύρου.

Η απαξίωση που ένιωθε ο Τόμπσον ήταν δεδομένη, αλλά η απόφαση μετά από τόσα χρόνια δεν γίνεται να παρθεί εύκολα. Οι Λος Άντζελες Λέικερς μάλιστα τον κυνήγησαν κι εκείνοι με την σειρά τους με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να αναλαμβάνει δράση τηλεφωνώντας του ο ίδιος για να τον φέρει στην ομάδα.

Μάλιστα, η ομάδα της γενέτειράς του του προσέφερε ακόμη περισσότερα χρήματα για τρία ή τέσσερα χρόνια με 20 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. Ωστόσο, ο Κάιρι Ίρβινγκ έπαιξε τεράστιο ρόλο ώστε ο πρώην πλέον «Splash Brother» να αποφασίσει να υπογράψει με τους Μαβς. Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή και ενώ τόσα χρόνια ο ΛεΜπρόν προσπαθούσε να επανασυνδεθεί με τον «Uncle Drew» για να διεκδικήσουν ακόμη ένα πρωτάθλημα, τελικά εκείνος ήταν που του στέρησε την υπογραφή του Τόμπσον.

Η νέα σεζόν θα βρει, λοιπόν, τον 34χρονο γκαρντ στο Ντάλας όπου θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Λούκα Ντόντσιτς, Κάιρι Ίρβινγκ, Πι Τζέι Ουάσινγκτον και Ντέρικ Λάιβλι για να δημιουργήσουν μια πολλά υποσχόμενη πεντάδα ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εξάλλου, οι Μάβερικς έφτασαν στην πηγή φέτος, άρα μπορεί με αυτή την ενίσχυση από τη νέα σεζόν να πιουν και… νερό.