Ο Κλέι Τόμπσον μένει ελεύθερος από τους Ουόριορς και οι μνηστήρες... παραμονεύουν

Κλέι Τόμπσον

Ο Κλέι Τόμπσον μένει ελεύθερος από τους Ουόριορς και οι μνηστήρες... παραμονεύουν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:58 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 30.06.2024

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ετοιμάζονται να αφήσουν ελεύθερο τον Κλέι Τόμπσον, μετά από 11 χρόνια κοινής πορείας!

Ο Κλέι Τόμπσον και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα, βάζοντας τέλος στην κοινή τους πορεία, 11 χρόνια μετά την πρώτη φορά που ο παίκτης φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου από το Σαν Φρανσίσκο.

Όπως αναφέρουν στις ΗΠΑ, ο Κλέι Τόμπσον βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρησή του από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με τρεις ομάδες ήδη να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Η εν λόγω είδηση έρχεται μια εβδομάδα μετά την είδηση ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν παγώσει, με το δημοσίευμα του «Athletic» να αναφέρει ότι ο άλλοτε All Star γκαρντ - φόργουορντ δεν έχει δεχθεί καν πρόταση από τους Ουόριορς για νέο συμβόλαιο!

Αυτή η εξέλιξη έφερε και… πιθανούς μνηστήρες για τον Κλέι Τόμπσον, με τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Ντάλας Μάβερικς και τους Λος Άντζελες Κλίπερς να κοιτάζουν με πολύ καλό μάτι την περίπτωσή του.

Ο Κλέι Τόμπσον επιλέχθηκε στο Νο11 του NBA Draft 2011 και έκτοτε έχει φορέσει μόνο την φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Σε αυτά τα 11 χρόνια αποτέλεσε τον απόλυτο συμπαραστάτη του Στεφ Κάρι στον δρόμο για 4 πρωταθλήματα, όμως πήρε και… όσκαρ ατυχίας, με τους  δύο σοβαρούς τραυματισμούς του (ρήξη χιαστού και ρήξη αχίλλειου τένοντα) να τον κρατούν εκτός παρκέ την διετία 2019-2021. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να είναι σημαντικό κεφάλαιο για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2022.

Την σεζόν που μας πέρασε ο 34χρονος Κλέι Τόμπσον είχε 17.9 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο με 38.7% στα τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής στα 77 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Συνολικά έχει παίξει 793 παιχνίδια με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έχοντας κατά μέσο όρο 19.6 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ, ενώ σουτάρει με ποσοστό καριέρας 41.3% από το τρίποντο.