Ο ΛεΜπρόν πιέζει τον Κλέι Τόμπσον να επιλέξει τους Λέικερς και όχι τους Μάβερικς (vid)
i

© IMAGO

Ο ΛεΜπρόν πιέζει τον Κλέι Τόμπσον να επιλέξει τους Λέικερς και όχι τους Μάβερικς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 01.07.2024

Ως ελεύθερος ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA, Κλέι Τόμπσον, έχει συγκεντρώσει πάνω του μεγάλο ενδιαφέρον και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τον πήρε τηλέφωνο για να τον... ψήσει να επιλέξει τους Λος Άντζελες Λέικερς!

Δεκατρία χρόνια στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν αρκετά. Ο Κλέι Τόμπσον κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα ΝΒΑ παρέα με τον Στέφεν Κάρι και τους λοιπούς πρωταγωνιστές και τώρα στα 34 χρόνια καλείται να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έχει διαγράψει από μυαλό του και από τα social media τους Ουόριορς και... ψάχνεται στην ελεύθερη αγορά.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους σουτέρ όλων των εποχών και ναι μεν δεν βρίσκεται στο pick της καριέρας του, αλλά έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις για συνεργασία. Οι δύο που τον απασχολούν περισσότερο είναι αυτές των Ντάλας Μάβερικς και των Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ οι Κλίπερς και οι Σίξερς έχουν επίσης εκφράσει την έντονη επιθυμία τους να τον αποκτήσουν.

Τα τρίποντά του θεωρητικά θα έκαναν την διαφορά παίζοντας δίπλα από τους Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ με τους Λιμνανθρωπους συνδέεται και συναισθηματικά.

Φρούτα, ελληνικό γιαούρτι και πέντε ώρες προπόνηση: Ο Μπερνς έχασε 20 κιλά σε δύο μήνες και τώρα οι Καβαλίερς του δίνουν ευκαιρία ζωής (vids)
NBA

10:13 - 01.07.2024

Φρούτα, ελληνικό γιαούρτι και πέντε ώρες προπόνηση: Ο Μπερνς έχασε 20 κιλά σε δύο μήνες και τώρα οι Καβαλίερς του δίνουν ευκαιρία ζωής (vids)

Η προσπάθεια που έκανε για να βελτιώσει την εικόνα, την φυσική του κατάσταση και την υγεία του γενικότερα μπορεί να έχει θέση ακόμα και στα ρεκόρ Γκίνες. Ο Ντι Τζέι Μπερνς από το Νορθ Καρολάινα Στέιτ έχασε 20 κιλά μέσα σε δύο μήνες, εμφανίστηκε… αγνώριστος στο NBA Draft αλλά καμία ομάδα δεν τον επέλεξε. Ώσπου, με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τον έκαναν δικό τους!

Γεννήθηκε στο Λ.Α. το 1990, τότε που ο πατέρας του Μίκαλ Τόμπσον αγωνιζόταν στους Λέικερς, με τους οποίους το 1988 κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του. Το πρώτο το είχε κατακτήσει ένα χρόνο νωρίτερα παίζοντας για τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Από μικρός ήταν φαν των Λέικερς και τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Επίσης, εκτός όλης αυτής της σχέσης με την ομάδα, έχει και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να τον πιέζει για να πάρει την... σωστή απόφαση.

Ο ρεπόρτερ Έιντριαν Βοϊναρόσφκι αποκάλυψε πως ο ΛεΜπρόν «πήρε τον Κλέι τηλέφωνο με το που άνοιξε η ελεύθερη αγορά» και δεν χρειαζόταν να εξηγήσει τι του είπε. Όλοι κατάλαβαν! Το πρόβλημα είναι ότι οι Λιμνάνθρωποι δεν μπορούν να του δώσουν όσα λεφτά μπορεί ο Τόμπσον να βρει σε άλλες ομάδες, αν και γι' αυτό φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει ο ίδιος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ως ελεύθερος ο 39χρονος σούπερ σταρ και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, έχει στα χέρια του μία προσφορά 160 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Λέικερς. Το ότι θα παραμείνει στο Λ.Α. είναι δεδομένο μιας και τη μοβ-χρυσή φανέλα θα φοράει από τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο γιος του, Μπρόνι Τζέιμς, αλλά σκέφτεται να βάλει την υπογραφή του προτείνοντας ο ίδιος μία μείωση στις αποδοχές του. Λιγότερα δηλαδή από τα 50+ εκατομμύρια που του προσφέρουν ανά έτος, ώστε να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει κάτι καλό από την ελεύθερη αγορά. Κι όπου «κάτι καλό» βάλτε το όνομα του Κλέι Τόμπσον.