Κλέμεν Πρέπελιτς: «Ο Μπέρτανς είναι φανταστικός παίκτης, νομίζω ότι είναι ιδανικός για την ομάδα μας».

Κλέμεν Πρέπελιτς

i

© IMAGO

Κλέμεν Πρέπελιτς: «Ο Μπέρτανς είναι φανταστικός παίκτης, νομίζω ότι είναι ιδανικός για την ομάδα μας».

Για το νέο πρότζεκτ της Dubai BC, τον συμπαίκτη του Ντάβις Μπέρτανς, αλλά και τον ρόλο του αρχηγού που έχει αναλάβει μίλησε ο Κλέμεν Πρέπελιτς, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketball Sphere.

Ο Σλοβένος άσσος, αρχηγός της Dubai BC για την σεζόν 2024/25, έδωσε συνέντευξη στο «Basketball Sphere», μιλώντας για τις φιλοδοξίες της νέας του ομάδας, το μεταγραφικό μπάμ με τον Ντάβις Μπέρτανς, αλλά και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει ο ίδιος σε αυτή την πρώτη, ιστορική, χρονιά για την ομάδα από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα.

Ο 31χρονος, που έχει αγωνιστεί συνολικά σε 90 παιχνίδια στην Euroleague, θα αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού μιας ολοκαίνουργιας ομάδας, με τεράστιες φιλοδοξίες και δυνατό ρόστερ. Ένα ρόστερ στο οποίο έρχεται να προστεθεί άλλος ένας γκάρντ, ο Αϊζάια Τέιλορ, σύμφωνα με το BasketNews.

Οι δηλώσεις του Σλοβένου άσσου:



Για την μεταγραφή του στην Dubai BC και τις φιλοδοξίες της ομάδας: "Το πρότζεκτ είναι ειλικρινά πολύ καλό. Όταν έγιναν οι πρώτες επαφές με την ομάδα, είχα ακόμα συμβόλαιο σε ισχύ με τη Γαλατασαράι, αλλά ήξερα ότι ο προπονητής δεν θα κρατούσε ξένους, κάτι που εν τέλει επιβεβαιώθηκε.Είχα μια εξαιρετική πρόταση από το Ντουμπάι, ένα πολυετές συμβόλαιο και τόσο ο προπονητής, Γιούριτσα Γκόλεματς, όσο και ο GM, Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, έκαναν καλή προσπάθεια και σίγουρα οι συνθήκες είναι καλές και πρόκειται για ένα πρότζεκτ με μεγάλες φιλοδοξίες"


Για τον συμπαίκτη του, Ντάβις Μπέρτανς: "Είναι μία κίνηση που δείχνει πόσο φιλόδοξος είναι ο σύλλογος, αλλά και τη δουλειά των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Ο Ντάβις είναι ένας παίκτης, που έπαιξε πολλά χρόνια στο ΝΒΑ, ένας φανταστικός τύπος που έπαιξε με τον Λούκα Ντόντσιτς. Νομίζω ότι είναι ιδανικός για την ομάδα μας".


Για τον ρόλο του αρχηγού που έχει αναλάβει: "Αυτός είναι ο ρόλος μου και ειδικά αφού η προετοιμασία έγινε στη Σλοβενία, προσπάθησα να οργανώσω όσο περισσότερες δραστηριότητες μπορούσα, για να φέρω την ομάδα πιο κοντά. Άλλωστε, πρόκειται για 12 εξ ολοκλήρου νέους παίκτες, 12 διαφορετικούς χαρακτήρες".