Ο Τάιρον Λου δεν το... κουνάει από τους Κλίπερς - Νέο συμβόλαιο, πολυετή συνεργασία και πολλά εκατομμύρια!
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ο Τάιρον Λου δεν το... κουνάει από τους Κλίπερς - Νέο συμβόλαιο, πολυετή συνεργασία και πολλά εκατομμύρια!

Γιώργος Γαβριλάκης 19:43 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 29.05.2024

Στο Λ.Α. με τους Κλίπερς συνεργάζεται από το 2019 και θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς ο κόουτς Τάιρον Λου ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Καλιφορνέζους και έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους τεχνικούς του ΝΒΑ.

Από την πρώτη στιγμή ο Τάιρον Λου είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του να επιστρέψει στους Κλίπερς, μόνο που εν τω μεταξύ αρκετές ομάδες απέλυσαν τους προπονητές του και μοιραία σκέφτηκαν τον 47χρονο τεχνικό.

Μία από αυτές ήταν οι Λος Άντζελες Λέικερς, που σκέφτηκαν πως ίσως αυτός θα έπρεπε να είναι ο αντικαταστάτης του Ντάρβιν Χαμ, μιας και έχει τις ικανότητες, αλλά και πολύ καλές σχέσεις με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Άλλωστε, οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και το 2016 είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τώρα, όμως, οι Λιμνάνθρωποι συνεχίζουν την αναζήτηση προπονητή, καθώς ο Λου υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Κλίπερς.

Τα δεδομένα της νέας συμφωνίας είναι εντυπωσιακά για τον Λου, καθώς πρόκειται για πέντε επέκταση έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους στον «μαγικό πλανήτη». Ο πιο ακριβοπληρωμένος για την ακρίβεια, μετά τον Γκεγκ Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς και τον Μόντι Ουίλιαμς των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Ο Λου, ο οποίος την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο ΝΒΑ, το έκανε ως παίκτης και στην δεκαετία του καριέρα ως πόιντ γκαρντ κατάφερε να φορέσει δύο φορές το δακτυλίδι του πρωταθλητή. Και τις δύο με τους Λος Άντζελες Λέικερς, το 2000 και το 2001, παρέα με τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ και τον θρυλικό Σακίλ Ο'Νιλ.

Όταν όμως, έγινε προπονητής και επέστρεψε στο Λ.Α. το έκανε με τους Κλίπερς. Έγινε assistant coach το 2019-2020 κι όταν έφυγε ο νυν κόουτς των Μιλγουόκι Μπακς Ντοκ Ρίβερς (για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς) τότε έγινε πρώτος προπονητής. Και θα συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής του πάγκου των Κλίπερς, που πλέον αρχίζουν να σκέφτονται το ρόστερ τους.

O ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά: Η αποκάλυψη του ατζέντη του που ρίχνει... λάδι στη φωτιά (vid)
NBA

17:50 - 26.05.2024

O ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά: Η αποκάλυψη του ατζέντη του που ρίχνει... λάδι στη φωτιά (vid)

Ο Ριτς Πολ, ο οποίος εκτός από φίλος του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι και ο μάνατζερ του, επιβεβαίωσε της φήμες. Είπε πως «ο ΛεΜπρόν θα είναι ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι και θα μελετήσουμε τις επιλογές του», ενώ οι Λέικερς παραμένουν η πρώτη του επιλογή. Κανείς όμως, δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά...

Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ελεύθερος, αλλά αναμένεται να επιστρέψει, ενώ ο Πολ Τζοτζ έχει option ανανέωσης για μία χρονιά ακόμα στα χέρια του, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα την εξασκήσει. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς τον θέλουν όσο τίποτα άλλο, αρκετές ομάδες θα κινηθούν προς το μέρος του, αλλά οι Κλίπερς παραμένουν ως η πρώτη του επιλογή.