Στα δικαστήρια οι Κλίπερς με πρώην προπονητή τους: «Με απέλυσαν επειδή διαφωνούσα με τη διαχείριση των τραυματισμών του Λέοναρντ»
i

Καουάι Λέοναρντ / © IMAGO

Στα δικαστήρια οι Κλίπερς με πρώην προπονητή τους: «Με απέλυσαν επειδή διαφωνούσα με τη διαχείριση των τραυματισμών του Λέοναρντ»

Γιώργος Γαβριλάκης 16:01 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 25.10.2024

Ο πρώην προπονητής-γυμναστής των Λ.Α. Κλίπερς, Ράντι Σέλντον, κατέθεσε μήνυση στους Καλιφορνέζους, υποστηρίζοντας πως απολύθηκε διότι επέμενε πως οι θεραπείες και η συνολική διαχείριση των τραυματισμών του Καουάι Λέοναρντ ήταν... εγκληματικές!

Από τη στιγμή που το 2019 πήγε στο Λος Άντζελες για να ενταχθεί στους Κλίπερς -και το έκανε ως πρωταθλητής με τους Τορόντο Ράπτορς- ο Καουάι Λέοναρντ άρχισε να τραυματίζεται σοβαρά και με μεγάλη συχνότητα. Αποτέλεσμα της... ατυχίας του ήταν σε πέντε σεζόν και σε σύνολο 410 αγώνων (μόνο στην regular season) να λάβει μέρος στους 229. Δηλαδή, ελάχιστα παραπάνω από τους μισούς.

Μόνο που το πρόβλημα, σύμφωνα Ράντι Σέλντον, δεν ήταν το... χτύπημα της μοίρας και η κακοδαιμονία. Το γεγονός ότι ο 33χρονος πλέον σούπερ σταρ του NBA δεν μπορούσε να αποθεραπευτεί (και ουσιαστικά ακόμα προσπαθεί να τα καταφέρει), είχε να κάνει με την διαχείριση των τραυματισμών του από πλευράς των αρμοδίων εντός του οργανισμού των Κλίπερς. Και είχε εκφράσει αυτή την άποψη, θεωρώντας πως οι θεραπείες που του έγιναν δεν ήταν απλώς λάθος, αλλά ήταν και επικίνδυνες.

Ο Σέλντον, ο οποίος είναι προπονητής-γυμναστής ατομικής βελτίωσης, συνεργάστηκε με τους Καλιφορνέζους με το που αποκτήθηκε ο Λέοναρντ. Άλλωστε, με το νέο αστέρι της ομάδας ο Σέλντον γνωριζόταν χρόνια πριν και μάλιστα συνυπήρξαν όταν ο αθλητής σπούδαζε και αγωνιζόταν στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, την ώρα που εκείνος ήταν γυμναστής της κολεγιακής ομάδας.

Τώρα, όμως, απολύθηκε και επειδή θεωρεί πως σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κάποιοι... ενοχλήθηκαν με την άποψή του περί της κατάστασης του Λέοναρντ, αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

Θεωρεί δηλαδή, πως ο λόγος του τερματισμού της συνεργασίας του με τους Κλίπερς ήταν ανήθικος, γιατί εκτός όλων των άλλων η δικιά του θεωρεία φαίνεται πως έχει ιατρική βάση και αρκετά στοιχεία που την επιβεβαιώνουν. Και δεν θεωρεί επίσης πως είναι τυχαίο πως ο Λέοναρντ είναι ακόμα τραυματίας και ξεκίνησε τη σεζόν 2024-2025 (και πάλι) χωρίς να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ισχύει αρκετές εβδομάδες ακόμα.

Δισκογραφική εταιρεία βρίσκεται στα δικαστήρια με 14 ομάδες του NBA: Είναι παράνομη η ανάρτηση τραγουδιών στα social media;
NBA

15:59 - 23.10.2024

Δισκογραφική εταιρεία βρίσκεται στα δικαστήρια με 14 ομάδες του NBA: Είναι παράνομη η ανάρτηση τραγουδιών στα social media;

Η δισκογραφική εταιρεία των Britney Spears, Justin Bieber και Doja Cat (μεταξύ άλλων) κατέθεσε μήνυση σε 14 ομάδες του NBA για «κατάχρηση πνευματικών δικαιωμάτων» και για παράνομη χρήση τραγουδιών στις πλατφόρμες των social media. Η πρόθεση των νομικών εκπροσώπων των κατηγορούμενων είναι να μην πληρώσουν ούτε... δεκάρα στην Kobalt Μusic.

Από την πλευρά τους, οι Λ.Α. Κλίπερς απάντησαν κατ' αρχάς με μία ανακοίνωση, αναφέροντας πως «οι ισχυρισμοί του κύριου Σέλντον ερευνήθηκαν και διαπιστώθηκε ότι ήταν αβάσιμοι. Τιμήσαμε τη σύμβαση εργασίας που είχαμε μαζί του και με την ολοκλήρωση της συνεργασίας μας αποζημιώθηκε πλήρως. Προφανώς, η μήνυση που μας κατέθεσε είναι μια καθυστερημένη προσπάθεια να επιβαρύνει την ομάδα μας, προβάλλοντας κατηγορίες που και ο ίδιος ο κύριος Σέλτον θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι ψευδείς».