Για πάντα στο Κλίβελαντ ο Μίτσελ: Έμεινε στους Καβαλίερς με «χρυσό» συμβόλαιο

Για πάντα στο Κλίβελαντ ο Μίτσελ: Έμεινε στους Καβαλίερς με «χρυσό» συμβόλαιο

Χρήστος Τσάλτας 15:57 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 02.07.2024

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ρίχνει... άγκυρα στο Κλίβελαντ, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τους Καβαλίερς για νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με απολαβές που φτάνουν στα 150 εκατ. δολάρια.

Κλίβελαντ Καβαλίερς και Ντόνοβαν Μίτσελ θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Spida ήταν η απόλυτη προτεραιότητα του οργανισμού από το Οχάιο, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα και να ηγηθεί της προσπάθειας, υπό τις οδηγίες του Κένι Άτκινοσν.

Από την πρώτη στιγμή η φημολογία περί αποχώρησής του για μια ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη ήταν έντονη. Παρ' όλα αυτά, ο Κόμπι Άλτμαν και οι συνεργάτες του κινήθηκαν αποφασιστικά και κατάφεραν να πείσουν τον πρώην άσο των Γιούτα Τζαζ να παραμείνει στην ομάδα με νέο ηγεμονικό συμβόλαιο.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές μέρες, Καβαλίερς κα ιΜίτσελ έφτασαν σε deal για τα επόμενα 3 χρόνια, με τις συνολικές απολαβές του χαρισματικού γκαρντ να ξεπερνούν τα 150 εκατ. δολάρια συνολικά (150,3 για την ακρίβεια), σε μια ξεκάθαρη «δήλωση» από πλευράς Καβς πως στη νέα εποχή της ομάδας ο απόφοιτος του Λούιβιλ θα είναι ο απόλυτος ηγέτης εντός και εκτός παρκέ.

Η πλευρά του Μίτσελ από την πρώτη στιγμή εκτίμησε το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι των Καβαλίερς για να τον κρατήσουν στις τάξεις τους, την ίδια ώρα που ο Άλτμαν σε κάθε συζήτηση με τον παίκτη ξεκαθάριζε πως θα γινόταν κάθε δυνατή κίνηση προκειμένου να ενισχυθεί το γκρουπ και να παρουσιάσει μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο.

Με την εξέλιξη αυτή οι Καβαλίερς κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πιο σημαντική υπόθεση της φετινής offseason με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας στις τάξεις τους τον καλύτερο παίκτη της ομάδας και τον άνθρωπο που οδηγεί εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του. Μάλιστα, στο συμβόλαιο του Μίτσελ υπάρχει οψιόν για τη σεζόν 2027-28, η οποία βρίσκεται στην πλευρά του παίκτη.