Τέλος στο φιάσκο με την εθνική Κολομβίας: Ένας φοιτητής εξαπάτησε τη ρωσική ομοσπονδία

Τέλος στο φιάσκο με την εθνική Κολομβίας: Ένας φοιτητής εξαπάτησε τη ρωσική ομοσπονδία

Ευτυχία Οικονομίδου 17:27 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 25.08.2024

Ένας φοιτητής ήταν υπεύθυνος για την απάτη με την... ψεύτικη εθνική Κολομβίας στο φιλικό τουρνουά μπάσκετ που έλαβε χώρα στη Ρωσία.

Στην ομοσπονδία μπάσκετ της Κολομβίας επικρατούσε το απόλυτο χάος τις τελευταίες μέρες εξαιτίας ενός φιλικού τουρνουά μπάσκετ που έλαβε χώρα στη Ρωσία, το λεγόμενο «Friendship Cup», όπου μια ομάδα ερασιτεχνών παρίστανε την εθνική Κολομβίας με την ομοσπονδία να αρνείται ότι κατέβασε ομάδα στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Στο «Friendship Cup» συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς ερασιτεχνικές συνθέσεις των εθνικών που λαμβάνουν μέρος, ωστόσο η πλευρά της Κολομβίας υποστηρίζει ότι ουδέποτε δόθηκε κάποια άδεια για να χρησιμοποιηθούν τα επίσημα σήματα και οι εμφανίσεις κατά αυτόν τον τρόπο.

Σάλος στην Κολομβία: Η ομοσπονδία μπάσκετ κινείται νομικά κατά «ψεύτικης» εθνικής που έπαιξε φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία
ΜΠΑΣΚΕΤ

21:52 - 24.08.2024

Σάλος στην Κολομβία: Η ομοσπονδία μπάσκετ κινείται νομικά κατά «ψεύτικης» εθνικής που έπαιξε φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία

Μία πολύ περίεργη κατάσταση υπάρχει στην Κολομβία με μία ομάδα από ερασιτέχνες να εκπροσωπούν τη χώρα στο φιλικό τουρνουά «Friendship Cup» γνωρίζοντας μάλιστα και συντριπτικές ήττες.

Μάλιστα, στην έναρξη του τουρνουά η... ψεύτικη εθνική Κολομβίας ηττήθηκε από τη διοργανώτρια Πάρμα με τη συντριπτική διαφορά 100 πόντων155-53, ενώ στη συνέχεια γνώρισε άλλη μια ήττα από τη Βενεζουέλα με ευρύ σκορ ξανά 108-57. Μετά το φινάλε αυτής της αναμέτρησης η ομοσπονδία της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν πήγε ομάδα στη Ρωσία με δική της άδεια.

Στο πρόγραμμα υπήρχε προγραμματισμένο και παιχνίδι ανάμεσα στη Ρωσία και στην... Κολομβία (23/08), το οποίο ακυρώθηκε με την ομοσπονδία της χώρας της λατινικής Αμερικής να αποφασίζει να κινηθεί νομικά.

Εν τέλει το μυστήριο λύθηκε με την ιστοσελίδα «sports.ru» να αποκαλύπτει πως ένας φοιτητής ήταν εκείνος που έστησε το φιάσκο με αποτέλεσμα τις βαριές ήττες της «εθνικής Κολομβίας». Το ρόστερ αποτελούταν από κάποια τυχαία παιδιά από το δρόμο που δεν έχουν παίξει ποτέ σε διεθνή τουρνουά για την ομάδα τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Είναι ήδη γνωστό ότι για την ομάδα έπαιζαν μηχανικοί, ερασιτέχνες και παίκτες 3x3, ενώ ο 25χρονος Μοσκέρα Ντουράντ Κρίστιαν Ντέιβιντ, ήταν ο άνθρωπος πίσω από αυτή την τρελή ιστορία. Ο φοιτητής της αρχιτεκτονικής και ερασιτέχνης παίκτης τουρνουά 3x3 ήταν εκείνος που ήταν πίσω από την επικοινωνία με τη ρωσική ομοσπονδία χωρίς οι Κολομβιανοί να γνωρίζουν τίποτα γι' αυτές τις συζητήσεις.

© sports.ru

Πλέον, έχουν δημοσιευτεί συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με τον Μοσκέρα Ντουράντ Κρίστιαν Ντέιβιντ να έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στους αγώνες BRICS 3x3 κι αποφάσισε να επαναλάβει αυτή την εμπειρία παρουσιαζόμενος ως ομοσπονδία μπάσκετ της Κολομβίας. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν ο 25χρονος φοιτητής θα αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις από τη δικαιοσύνη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!