Κόλσον: «Δεν ήθελα η οικογένεια μου να είναι στο Ισραήλ όσο γίνονταν πόλεμος»!

Ο Μπόνζι Κόλσον

Κόλσον: «Δεν ήθελα η οικογένεια μου να είναι στο Ισραήλ όσο γίνονταν πόλεμος»!

Γιάννης Πάλλας 18:43 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 13.08.2024

Ο Μπόνζι Κόλσον εξηγεί γιατί επέλεξε να αποχωρήσει πρόωρα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ επιλέγοντας τη Φενέρμπαχτσε για να συνεχίσει την καριέρα του

Οι πολεμικές συνθήκες που επικρατούν στον Ισραήλ ήταν ο λόγος που επέλεξε να αποχωρήσει ο Μπόνζι Κόλσον από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, επιλέγοντας τη Φενέρμπαχτσε για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023 μετά την επίθεση της Χαμάς στο Τελ Αβίβ, αποτέλεσε το σημείο καμπής στο οποίο ο Αμερικανός φόργουορντ άρχισε να σκέφτεται την αποχώρηση του από την «ομάδα του λαού». Οι δυσκολίες που παρουσιάζονταν τον έβαλαν από την αρχή σε σκέψεις παρότι είχε συμβόλαιο.

«Εγώ και η κοπέλα μου κοιμόμασταν και μας ξύπνησε. Στις 6:30 π.μ., υπήρχαν σειρήνες και έπρεπε να τρέξουμε στο ασφαλές δωμάτιο. Η κοπέλα μου ήταν έγκυος εκείνη την ώρα, οπότε υπήρχε ανησυχία» υποστήριξε ο Μπόνζι Κόλσον μιλώντας στους The Standard-Times.

Η Μακάμπι έπρεπε να παίξει τους εντός έδρας αγώνες της στην EuroLeague στο Βελιγράδι, ενώ το ισραηλινό πρωτάθλημα ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου 2023.

«Η κοπέλα μου δεν ήταν μαζί μου (όλο το διάστημα) στο Τελ Αβίβ. Ήταν στην Αυστρία και εγώ έπρεπε να αγωνίζομαι με τη Μακάμπι», εξήγησε ο Μπόνζι Κόλσον.

«Είμαι χαρούμενος που το περάσαμε όλο αυτό και γεννήθηκε υγιής», υπογράμμισε ο Αμερικανός άσος για το νεογέννητο κορίτσι του. «Μου αρέσει να είμαι μπαμπάς. Τώρα είναι η προτεραιότητα μας».

Ο Μπόνζι Κόλσον είχε υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τη Μακάμπι το 2023, η οποία είχε διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ωστόσο, ο ίδιος και η Μακάμπι Τελ Αβίβ χώρισαν τον Ιούνιο του 2024 με ένα χρόνο να απομένει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο 28χρονος φόργουορντ παραδέχεται πως η απόφαση του να φύγει από το Ισραήλ πάρθηκε καθαρά για λόγους ασφαλείας.

«Βγήκα από το συμβόλαιό μου, το οποίο ήταν μια δύσκολη διαδικασία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης», είπε. «Δεν ήθελα η οικογένειά μου να είναι στο Ισραήλ όσο γινόταν πόλεμος».

Ο Μπόνζι Κόλσον υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, όπου θα έχει για συμπαίκτη του εκεί τον Ουέιντ Μπάλντουιν.

«Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος στην Ευρώπη τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο», είπε ο Αμερικανός άσος.

Και κατέληξε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στη Φενέρ. Έχει φτιαχτεί μια πολύ καλή ομάδα με αθλητές που μπορούν να βοηθήσουν, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!