Μέρα μνήμης για τον Κόμπε: Αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο σήμερα θα ήταν 46 ετών!
i

© imago

Μέρα μνήμης για τον Κόμπε: Αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο σήμερα θα ήταν 46 ετών!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:18 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 24.08.2024

Την 23η Αυγούστου του 1978, ξημερώματα 24ης στην Ευρώπη, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ γεννήθηκε ο Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος το 2020 σκοτώθηκε από πτώση του ελικοπτέρου που επέβαινε μαζί με τους συνεπιβάτες του, συμπεριλαμβανομένου και της κόρη του. Το NBA και οι απανταχού φαν του, γέμισαν με μηνύματα μνήμης και αγάπης το διαδίκτυο.

Αν δεν είχε ξημερώσει ποτέ εκείνη η καταραμένη 26η Ιανουαρίου του 2020 κι αν απλώς το ημερολόγιο την... ξεπερνούσε, τότε ο Κόμπε Μπράιαντ τις τελευταίες ώρες θα γιόρταζε τα 46α γενέθλιά του. Τις πρώτες μέρες της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα όμως, ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του μπάσκετμπολ, σκοτώθηκε -μαζί με την κόρη του και άλλους επτά ανθρώπους- όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν έπεσε σε έναν λόφο στην Καλιφόρνια.

Το NBA και οι φαν του ανά την υφήλιο, δεν ξέχασαν τη μέρα που γεννήθηκε. Η 23η Αυγούστου στις ΗΠΑ, αλλά και η 24η στις πλευρές της Γης που υπάρχει διαφορά ώρας και μέρας (όπως η Ευρώπη) ήταν, είναι και θα είναι, μέρα μνήμης για όλους όσους τον θαύμασαν, εμπνεύστηκαν από το παιχνίδι του ή την προσωπικότητά του και δήλωσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, πως δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Η ίδια η λίγκα που τον έκανε σούπερ σταρ, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση, με μία χαρακτηριστική φωτογραφία του και την... υποσημείωση «Θυμόμαστε τον Κόμπε».

Ο Κόμπε στις γειτονιές όλου του κόσμου (pics)
NBA

10:00 - 26.01.2023

Ο Κόμπε στις γειτονιές όλου του κόσμου (pics)

Ο θάνατος του Κόμπε Μπράιαντ, στις 26.01.2020, γέμισε θλίψη τους ανθρώπους, αλλά δεν σταμάτησε να τους εμπνέει. Από την Καλιφόρνια μέχρι τις Φιλιππίνες, τη Γκάνα και τη Μογγολία, από τη Βαρκελώνη μέχρι τον Βύρωνα, όλοι τον σκέφτονται και τον… ζωγραφίζουν.

Άλλοι ανέσυραν από τη μνήμη τους, το τελευταίο του παιχνίδι, στις 13 Απριλίου του 2016 στο Staples Center (νυν Crypto Arena) του Λος Άντζελες, όταν ο Κόμπε αποχαιρέτησε το παιχνίδι που αγάπησε βάζοντας 60 πόντους στους Γιούτα Τζαζ. Φυσικά τα τρομερά στιγμιότυπα της αγωνιστικής του καριέρας, που διήρκησε 20 χρόνια, συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων, 5 πρωταθλήματα, 18 All-Star συμμετοχές και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) έχουν κατακλίσει και στιγματίσει ακόμα και το... διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικές αναρτήσεις για τον Κόμπε που έκανα τον γύρο του διαδικτύου