Ο Κόμπε Μπράιαντ έγινε μύθος, άγαλμα, κατέκτησε πρωταθλήματα, πήρε μέχρι και όσκαρ, ενώ τώρα έγινε... κόμικ! (pics)

Ο Κόμπε Μπράιαντ έγινε μύθος, άγαλμα, κατέκτησε πρωταθλήματα, πήρε μέχρι και όσκαρ, ενώ τώρα έγινε... κόμικ! (pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:18 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 24.08.2024

Την έκδοση ενός κόμικ ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Tidal Wave με τα έργα και τα... θαύματα του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ στο ΝΒΑ. Στις 22 σελίδες του βιβλίου μπορεί κανείς να θυμηθεί ή να γνωρίσει έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετμπολ.

Όσο ζούσε έκανε... πάταγο στο NBA με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα. Κι όταν σταμάτησε το μπάσκετ, μέχρι και όσκαρ πήρε, για το καλύτερο animation μικρού μήκους, το Dear Basketball του 2018. Τον Ιανουάριο του 2020 αποχώρησε με τραγικό τρόπο από τον κόσμο, καθώς αυτός, η κόρη του Τζιάνα και άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα με το ελικόπτερο σε προάστιο του Λος Άντζελες.

Η θλίψη που προκάλεσε σε εκατομμύρια φαν του ήταν τεράστια, αλλά οι μνήμες που δημιούργησε στα παρκέ του «μαγικού πλανήτη» αναβιώνουν κάθε φορά που το όνομά του... ακούγεται. Όπως τις τελευταίες ώρες, μιας και ο Κόμπε στις 23 Αυγούστου θα γιόρταζε τα 46α γενέθλιά του. Την ίδια μέρα που γεννήθηκε, ο εκδοτικός οίκος Tidal Wave ανακοίνωσε την έκδοση ενός κόμικ βιβλίου εμπνευσμένο από την 20ετή πορεία του Κόμπε Μπράιαντ στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 22 σελίδες, όλες τους αφιερωμένες στον Black Mamba, ο θρύλος του οποίου διαρκεί και μετά θάνατον. Το ταξίδι του στο NBA αποτυπώθηκε στην πολύχρωμες σελίδες, ενώ την αφήγηση και τα κείμενα τα έχει επιμεληθεί ο Μάικλ Φράιζελ και την εικονογράφηση ο Πάμπλο Μαρτινένια.

Μέρα μνήμης για τον Κόμπε: Αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο σήμερα θα ήταν 46 ετών!
NBA

11:18 - 24.08.2024

Μέρα μνήμης για τον Κόμπε: Αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο σήμερα θα ήταν 46 ετών!

Την 23η Αυγούστου του 1978, ξημερώματα 24ης στην Ευρώπη, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ γεννήθηκε ο Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος το 2020 σκοτώθηκε από πτώση του ελικοπτέρου που επέβαινε μαζί με τους συνεπιβάτες του, συμπεριλαμβανομένου και της κόρη του. Το NBA και οι απανταχού φαν του, γέμισαν με μηνύματα μνήμης και αγάπης το διαδίκτυο.

«Είναι ο τρόπος μας για να τον τιμήσουμε και αυτόν, αλλά και όσους είχαν τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο», είπε ο συντάκτης της Tidal Wave Comics, Ντάρεν Ντέιβις, ενημερώνοντας παράλληλα ότι πέραν από την Tribute έκδοση στον Κόμπε Μπράιαντ, έχουν προηγηθεί κι άλλες σπουδαίων προσωπικοτήτων στον χώρο του αθλητισμού, όπως και θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες.

Το αφιέρωμα στον θρυλικό NBAer θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή στις 28 Αυγούστου.