Το νέο άγαλμα του Κόμπι αποκάλυψαν οι Λέικερς

Κόμπι Μπράιαντ

i

IMAGO / Xinhua

Το νέο άγαλμα του Κόμπι αποκάλυψαν οι Λέικερς

Νίκος Καλαμπάκας 09:02 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 03.08.2024

Αποκαλυπτήρια στο νέο άγαλμα του Κόμπε Μπράιαντ έκαναν οι Λος Άντζελες Λέικερς. Ο θρυλικός παίκτης απεικονίζεται με την κόρη του, με την οποία έχασαν μαζί τη ζωή τους σε δυστύχημα στον αέρα.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκάλυψαν το νέο άγαλμα του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζιάνα, το οποίο κοσμεί την Crypto.com Arena από την Παρασκευή 2/8.

Σε μια ιδιωτική τελετή οι Λέικερς έκαναν τα αποκαλυπτήρια, με την αριθμολογία να έχει τον δικό της, σημαντικό ρόλο.

Η ημερομηνία αποκάλυψης του αγάλματος ήταν στρατηγική, καθώς η 8/2/24 υποδηλώνει τα νούμερα που φορούσε στην καριέρα του ο Μπράιαντ, (Νο. 8 και Νο. 24), όσο και το Νο. 2 που φορούσε η κόρη του, Τζιάνα.

Το πρώτο άγαλμα αποκαλύφθηκε στις 8/2/24 και είναι ένα χάλκινο μνημείο, που απεικονίζει τον Μπράιαντ να δείχνει προς τον ουρανό, τη στάση που έκανε μετά το θρυλικό του παιχνίδι των 81 πόντων το 2006. Αυτό το άγαλμα βρίσκεται επίσης έξω από Αρένα Crypto.com.

Το τρίτο άγαλμα θα φέρει την υπογραφή της φανέλας με το νούμερο 24, την οποία φόρεσε στο δεύτερο μισό της καριέρας του θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του, ο Μπράιαντ σημείωσε 33.643 πόντους, τον τέταρτο περισσότερο αριθμό όλων των εποχών, πήρε πέντε πρωταθλήματα, αναδείχθηκε δύο φορές MVP τελικών και μια MVP της κανονικής περιόδου. Ήταν επίσης 18 φορές All-Star και μέλος της πρώτης ομάδας του All-NBA 11 φορές.

Η κληρονομιά του Μπράιαντ στο Λος Άντζελες θα μείνει στη μνήμη με ή χωρίς άγαλμα, αλλά οι Λέικερς θέλουν συνεχώς να τον τιμούν έξω από το σπίτι που βοήθησε να ανεγερθεί.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!