Ποσό - μαμούθ για τη ζακέτα που φορούσε ο Κόμπι Μπράιαντ στο τελευταίο του ματς

Κόμπι Μπράιαντ

i

IMAGO / Xinhua

Ποσό - μαμούθ για τη ζακέτα που φορούσε ο Κόμπι Μπράιαντ στο τελευταίο του ματς

Νίκος Καλαμπάκας 17:28 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 15.08.2024

Η ζακέτα που φορούσε ο Κόμπι Μπράιαντ στο αποχαιρετιστήριό του αγώνα πωλήθηκε για 336.000 δολάρια.

Το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Κόμπι Μπράιαντ στις 13 Απριλίου του 2016 είναι ένα από τα ματς που οι φίλοι του ΝΒΑ θα θυμούνται για πάντα, αφού ο αδικοχαμένος αστέρας των Λέικερς είχε σημειώσει 60 πόντους και οδήγησε ττην ομάδα του σε μια νίκη απέναντι Γιούτα Τζαζ. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η 20ετής καριέρα του Black Mamba στο μπάσκετ. Ένας παίκτης μοναδικός, έδωσε τη δική του παράσταση στο τελευταίο του «αντίο» στα παρκέ, στα οποία μεγαλούργησε κερδίζοντας πέντε φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Όπως είναι φυσικό, γρήγορα δημοπρατήθηκαν πολλά αναμνηστικά αναμνηστικά από την ιστορική καριέρα του Μπράιαντ. Τα αντικείμενα έχουν έχουν πωληθεί έναντι πολύ σημντικών τιμών, λόγω της θρυλικής του καριέρας, αλλά και της τραγικής του απώλειας το 2020.

Το πιο πρόσφατο αντικείμενο που είχαν βάλει στο... μάτι οι συλλέκτες, είναι η ζακέτα που φορούσε ο Μπράιαντ στον τελευταίο του αγώνα το 2016. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Αράς Μαρκάζι του The Sporting Tribune, η SCP Auctions πούλησε αυτό το εμβληματικό κομμάτι για 336.000 δολάρια.

Στο τελευταίο του ματς ο Κόμπι πραγματοποίησε μια από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις όλων των εποχών και κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα, αν και η ομάδα του έχανε με 15 πόντους στο ημίχρονο. Ο ίδιος έβαλε 38 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και από αυτούς, τους 23 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Ήταν μια επική εμφάνιση.

Μετά το παιχνίδι, ο Κόμπι φόρεσε τη ζακέτα που πουλήθηκε για να εκφωνήσει μια εγκάρδια ομιλία στο κατάμεστο στάδιο, τελειώνοντας με τις διάσημες λέξεις, «Mamba Out», ένα ταιριαστό τέλος για την αξιοσημείωτη καριέρα του. Τώρα, ένα κομμάτι από εκείνη την ιστορική νύχτα έχει πουληθεί για ένα εκπληκτικό ποσό.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!