Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Ο τραυματισμός τού στερεί τη συμμετοχή

Φωτ. IMAGO

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Ο τραυματισμός τού στερεί τη συμμετοχή

Sportal newsroom 16:01 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 22.07.2024

Ο τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο τον θέτει εκτός ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης καλείται να αποφασίσει για την δωδεκάδα.

Η ανησυχία είχε αρχίσει να δημιουργείται τις τελευταίες ώρες και τελικά τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Διότι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος με την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο τραυματισμός του, που προέκυψε στο ματς του Προολυμπιακού Τουρνουά του ΣΕΦ κόντρα στην Αίγυπτο (4/7), αρχικά δεν φάνηκε να είναι απειλητικός, αλλά πλέον στέκεται ικανός να του στερήσει τη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση. Έτσι, μόνο ένας εκ των Antetokounbros θα φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα αυτό το καλοκαίρι. Και αυτός ο ένας θα είναι ο σημαιοφόρος ολόκληρης της αποστολής, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πρόβα τζενεράλε της Εθνικής κόντρα στη Σερβία, λίγο πριν το ταξίδι στο Παρίσι - Που θα δείτε τον αγώνα
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

09:27 - 22.07.2024

Πρόβα τζενεράλε της Εθνικής κόντρα στη Σερβία, λίγο πριν το ταξίδι στο Παρίσι - Που θα δείτε τον αγώνα

Στο Βελιγράδι βρίσκεται η αποστολή του Εθνικής Ελλάδας για το τελευταίο φιλικό εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Το βράδυ της Δευτέρας (22/7, 21:00, ΕΡΤ3) οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσουν τους δευτεραθλητές κόσμου του 2023.

Να θυμίσουμε πως πέραν του Κώστα, τραυματίας είναι και ο μεγάλος αδελφός της φαμίλιας, Θανάσης, ενώ πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης καλείται να κάνει ένα ακόμα «κόψιμο» στην προεπιλογή του. Αυτό θα αποφασιστεί μετά το σημερινό (22/7) τελευταίο φιλικό με την Σερβία στο Βελιγράδι και πρώτο φαβορί για να βρεθεί στην τελική επιλογή είναι ο Νίκος Χουγκάζ της ισπανκής Ανδόρας -μιας και πλέον υπάρχει ανάγκη για έναν ακόμα ψηλό στο ρόστερ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης της Μονακό πάντως, θα είναι ο μόνος κλασσικός σέντερ και οι βοήθειες που θα του έρχονται στη front line θα είναι από τον Ντίνο Μήτογλου και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τα προσόντα του μπορούν να καλύψουν ανάγκες σε όλες τις δέσεις.