Ο Παπανικολάου έδειξε με μια απλή κίνηση γιατί είναι αρχηγός

Παπανικολάου - Τολιόπουλος

Ο Παπανικολάου έδειξε με μια απλή κίνηση γιατί είναι αρχηγός

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε μία σπουδαία κίνηση κατά τη διάρκεια του Ελλάδα – Σλοβενία, δείχνοντας με αυτή την στήριξή του στον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν είναι ένας απλός παίκτης και αυτό το έχει αποδείξει πολλάκις, τόσο με την Εθνική, όσο και με τον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός της Ελλάδας, λοιπόν, με μια απλή κίνηση κατά την διάρκεια του Ελλάδα - Σλοβενία, έδειξε το πόσο σπουδαίος άνθρωπος και ηγέτης είναι, στηρίζοντας έναν συμπαίκτη του και ανεβάζοντάς του την ψυχολογία όταν χρειάστηκε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σλοβενία, οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Ζόραν Ντράγκιτς, με τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος είχε ήδη «ζεσταθεί», να αναλαμβάνει τη βολή, αλλά η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, δέχθηκε τεχνική ποινή και ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς, με τον Ντίνο Μήτογλου να πηγαίνει στη γραμμή για να εκτελέσει τη βολή. Ο Κώστας Παπανικολάου παρενέβη και έστειλε ξανά τον Τολιόπουλο στη γραμμή των βολών, δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στον συμπαίκτη του. Αποτέλεσμα; Η βολή να βρει στόχο και ο Τολιόπουλος να πάρει τα πάνω του.

Ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε λοιπόν, με μια τόσο απλή αλλά ουσιαστική κίνηση, πως ξέρει πώς να εμψυχώνει έναν συμπαίκτη του, ο οποίος εκείνη την ώρα το είχε πραγματικά ανάγκη.

Έτσι, με τη λήξη του αγώνα, όταν ο πίνακας του σκορ έγραφε 96-68, ο Τολιόπουλος ήταν δεύτερος σκόρερ της Εθνικής μας, πίσω από τον Τόμας Ουόκαπ, έχοντας 17 πόντους (2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1/2 βολές) σε λιγότερο από 17 λεπτά συμμετοχής.