Παπανικολάου: «Είμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε, απομένει άλλη μια βραδιά»

Παπανικολάου: «Είμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε, απομένει άλλη μια βραδιά»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:49 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 06.07.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Σλοβενία και την πρόκριση στον τελικό του προολυμπιακού Τουρνουά.

 Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Σλοβενία, με τον αρχηγό της Γαλανόλευκης να στέκεται στο μαρκάρισμα του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο αρχηγός της Ελλάδας τόνισε ότι επρόκειτο για ομαδική δουλειά, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα παπούτσια που έχει τάξει σε όλη την Εθνική. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Νομίζω ότι η πίστη στο πλάνο που είχαμε και η συγκέντρωση που είχαν όλα τα παιδιά από το πρώτο λεπτό, μέχρι το τελευταίο, ήταν το μεγαλύτερο κλειδί. Χαρακτηριστικά κάτι που μας είπε και ο κόουτς ήταν, ότι ένα πλάνο πόσο πετυχημένο θα είναι ή όχι, είναι στο πόσο πιστά θα το ακολουθήσουμε, πόσο θα το πιστέψουν οι παίκτες.

Όλα τα παιδιά ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένα στο πλάνο που είχαμε βάλει, ούτως ώστε να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη. Το ότι ήρθε τόσο μεγάλη διαφορά δε σημαίνει ότι η Σλοβενία ήταν μία κακή ομάδα. Παίζαμε με μία ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχα και το έχει αποδείξει και σε προηγούμενα τουρνουά. Δεν ήταν μόνο ο Ντόντσιτς. Σίγουρα ο Ντόντσιτς ήταν βασικό κομμάτι του σκάουτινγκ μας, αλλά ήταν κι άλλοι παίκτες που έχουν κάνει τα προηγούμενα καλοκαίρια εξαιρετικά τουρνουά».

Παπανικολάου - Καλάθης ©Intime

Για το μαρκάρισμα του Ντόντσιτς: «Δεν ήταν προσωπική δουλειά, ήταν ομαδική. Έναν τέτοιο παίκτη δεν μπορείς να τον κρατήσεις μόνος σου. Από εκεί και πέρα, σίγουρα όταν βλέπεις ότι το πλάνο σου δουλεύει, σου δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση, παραπάνω ενέργεια, παραπάνω δυναμισμό. Όταν κάτι πάει στραβά αρχίζουν οι αμφιβολίες. Όσο το πλάνο δούλευε υπήρχε αυτοπεποίθηση. Υπήρχαν παιδιά σε εξαιρετικό βράδυ, ο Τόμας, ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο Νικ εξαιρετικός, ο Γιάννης, ο Παπαγιάννης, ο Ντίνος, όλα τα παιδιά. Ο Λάρι στο δεύτερο μέρος. Όσοι πάτησαν στο παρκέ είχαν κάτι να δώσουν κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Υπήρξε βίντεο με το τι κάνει, τι του αρέσει, αλλά όπως είπα και πριν, δεν είναι ατομική η προσπάθεια, είναι ομαδική. Το πώς κάποιος θα μπει στον διάδρομό του και θα μου δώσει αυτό το μισό δευτερόλεπτο για να ξαναβγω μπροστά του. Είναι ομαδική προσπάθεια και ανήκει σε όλους. Είναι άδικο να λέμε πως εγώ έκανα κάτι παραπάνω».

Για το ότι χαιρετάει όλο το τιμ όταν γίνεται αλλαγή: «Μία ομάδα δεν είναι μόνο τα 12 άτομα που αγωνίζονται, είναι όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν από πίσω, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και ο λόγος που το κάνω είναι ότι και εγώ παίρνω ενέργεια από αυτό και όχι για να τους δώσω κάτι».

Για το πόσο κοντά είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε. Είμαστε όσο κοντά θέλαμε να είμαστε στο ξεκίνημα αυτού του τουρνουά. Θέλαμε να είμαστε στον τελικό, ώστε να διεκδικήσουμε αυτή την πρόκριση. Οπότε τα έχουμε καταφέρει, είμαστε εκεί. Απομένει άλλη μία βραδιά, να συγκεντρωθούμε, να δουλέψουμε πάνω στο πλάνο που θέλει ο προπονητής για το αυριανό παιχνίδι, αναλόγως με το ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας, να καταφέρουμε με τον κόσμο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια, να γιορτάσουμε μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τα… παπούτσια  που έχει τάξει ο Γιάννης σε όλη την Εθνική ομάδα: «Δεν έχει βγει ακόμη το 6. Έτσι δεν είναι; Περιμένω λοιπόν».