Έγραψε ιστορία ο Σλούκας: Προσπέρασε τον Σπανούλη στην λίστα των κορυφαίων πασέρ της Euroleague!

Κώστας Σλούκας

Έγραψε ιστορία ο Σλούκας: Προσπέρασε τον Σπανούλη στην λίστα των κορυφαίων πασέρ της Euroleague!

Χρήστος Τσάλτας 22:29 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 14.08.2024

Παιχνίδι με ιστορική σημασία για τον Κώστα Σλούκα ήταν αυτό του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Αναντολού Εφές, καθώς με τις 8 ασίστ που μοίρασε προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Αναντολού Εφές είχε ιστορική σημασία για τον Κώστα Σλούκα. Διότι ο αρχηγός των «πράσινων» κατάφερε να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του στην διοργάνωση.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα ο διεθνής πλέι μέικερ μετρούσε 1.600 ασίστ και ήθελε 7 τελικές πάσες για να «πιάσει» τον Kill Bill στην τρίτη θέση της λίστας. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Σλούκα να μοιράζει 7 ασίστ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε την τελική πάσα που αναζητούσε για να φτάσει στην επίδοση-ρεκόρ.

Με την 8η ασίστ που μοίρασε στην αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα του Ερντέμ Τσαν ο Σλούκας έφτασε τις 1.608 ασίστ, προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη, αποδεικνύοντας πως έχει τον τρόπο να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο για πάνω από μια δεκαετία, κάνοντας τη διαφορά όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Νικ Καλάθης, που έχει μοιράσει 1.970 ασίστ, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 1.810 τελικές πάσες και πλέον τον Σλούκα να βρίσκεται στην τρίτη θέση, κυνηγώντας τους δύο πασέρ στις πρώτες θέσεις.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές και όλη τη δράση της Τρίτης